Waarom gaan we zo graag op vakantie naar Tenerife?

Tenerife is één van de meest geliefde plaatsen om vakantie te vieren. Maar waarom is dat eiland zo geliefd?

deteiding.nl


Elk jaar komen ruim 170.000 Nederlanders en Belgen naar Tenerife↗ om daar hun vakantie of overwinteringsperiode door te brengen en dat worden er elk jaar meer. Wat maakt Tenerife zo aantrekkelijk dat er zoveel mensen naar toe komen?


Tenerife is zon, zee en strand.

met daarbij het warme klimaat dat er het hele jaar heerst is de meest gehoorde reden maar dat verklaart niet alles want met die reden zijn er talloze andere plekken waar u naar toe kunt gaan. Er moet dus (veel) meer zijn en dat is precies de reden waarom deze website zo veel informatie bevat.


1. De eerste reden is er dus al, het heerlijke klimaat van Tenerife dat er het hele jaar heerst.

Maar dat is niet alles, Het eiland heeft vele klimaten en u hoeft er maar uit te kiezen als u even in een andere sfeer wilt zijn. Tenerife kent ook een echt hooggebergte en prachtige vochtige bossen met een adembenemende natuur en ook de zee varieert van rustige baaien tot woeste zeeën waar de golven in een adembenemend schouwspel hoog over de klippen slaat. En zelfs in de heetste periode kunt u er in een aangename temperatuur prachtige wandelingen maken. Volgens meteorologen kent het eiland 28 microklimaten.


2. Het grote aantal stranden op Tenerife die toch sterk van elkaar verschillen.

De bekendste stranden zijn natuurlijk Playa de las Americas, Costa Adeje, Playa de los Cristianos, Costa del Silencio en het tropische strand van  Las Teresitas. Maar er zijn ook kleinere stranden in gemoedelijke baaien als Los Gigantes, Playa San Juan, of de kleine stranden bij La Caleta. Op andere plekken zijn er stranden waar vrijwel niemand komt en waar u totale rust zult ervaren zoals bij Playa de los Patos in La Orotava en Playa Montaña Pelada bij El Medano. Elk strand is uniek en heeft zijn eigen charme. U kunt kiezen uit meer dan 100 grotere en kleinere stranden.


3. Het enorme aanbod aan vakantie verblijven op Tenerife.

Het zal u gelijk opvallen als u in de drukke vakantie gebieden arriveert, Tenerife heeft een enorm aanbod aan vakantie verblijven en de variatie is enorm. U kunt een paar heerlijke weken doorbrengen in een landelijk gelegen finca, een rustig appartement huren aan een niet te druk strand of een uiterst luxueus verblijf boeken in één van de talloze resorts. Het gebied rond Costa Adeje heeft zelfs het grootste aanbod van 5 sterren hotels van Europa. Stedenvakanties zijn ook mogelijk in La Orotava, Santa Cruz de Tenerife en La Laguna. Zo kunt u ook het monumentale Tenerife leren kennen.


4. U kunt heerlijk eten op Tenerife.

Misschien niet verrassend maar op Tenerife zijn talloze eetgelegenheden met hele verschillende menukaarten die ook nog eens per gebied verschillend zijn. De traditionele keuken kunt u proeven in authentieke restaurants die hier guachinches heten en een goedkope maar smakelijk maaltijd serveren. De gastronomie van het eiland biedt echter veel meer variërend van visrestaurants met verse zeevruchten vlak aan zee tot restaurants met een verfijnde fusion keuken en daarnaast zijn er natuurlijk de gemakkelijke fast-food gelegenheden.


5. U hoeft zich nooit te vervelen op Tenerife.

Tenerife kent een keur aan lokale markten en bijzondere winkelcentra maar daarnaast zijn er talloze feesten in vrijwel alle dorpen en steden. Door het hele jaar heen worden er romeria´s georganiseerd die u de sfeer laten proeven van de lokale folklore. Op het hele eiland doen de bewoners hun uiterste best om u te vermaken met hun bijeenkomsten die doorgaans een lange geschiedenis hebben. Het is daarbij mooi meegenomen dat al die feesten, markten en romeria´s gratis toegankelijk zijn.


6. Tenerife is familie vriendelijk.

De oudste attractie van Tenerife is het Loro-park dat nog steeds elk jaar miljoenen bezoekers trekt. U kunt daar genieten van een veelheid aan diersoorten en spetterende watershows. De attractie parken die daarnaast voor iedereen de moeite waard zijn, zijn Jungle park spectaculaire vogelshows te zien zijn, Siam-park en Aqualand wat oneindige waterparadijzen zijn, Monkey Park waar de aapjes los rondlopen, het Palmetum, een enorme palmentuin en natuurlijk de piramides van Güímar.


7. Tenerife is niet duur.

In vergelijking met andere vakantiegebieden is Tenerife relatief goedkoop. Dat komt omdat er geen btw bestaat en de accijnzen relatief laag zijn. Maar ook de huren en de kosten van personeel zijn lager dan elders. Natuurlijk zijn de prijzen op de meest geliefde plekken aan de hoge kant maar daar staat tegenover dat er overal op Tenerife gebieden zijn waar het ronduit goedkoop is. In vele dorpen en kleinere steden is een kopje koffie nog voor 1 euro te koop en dan krijgt u er nog een lekker koekje bij.


8. De vele mooie dorpjes op Tenerife.

Trek erop uit om charmante dorpjes en monumentale steden te bekijken en ontdek stokoude pleinen met in het midden een paviljoen geflankeerd door hoog geboomte en aan de randen prachtige kerkjes en monumentale huizen. Bewonder de kleine huisjes en de bijna organische wijze waarop ze in het verleden tot stand gekomen zijn. Bekijk de smalle straatjes waar soms geen auto door kan en waar winkeltjes zijn waar geen buitenlandse krant te koop is. Geniet van de sfeer terwijl u rustig iets aan het eten of drinken bent.


9. De spectaculaire natuur van Tenerife.

Het meest bekende symbool van Tenerife is de enorme, 3718 meter hoge stratovulkaan  El Teide↗. Vanaf bijna elke uithoek van Tenerife is deze enorme berg te zien. Rondom de El Teide ligt het woestijnachtige gebied Cañadas en daaromheen is een enorm woud met de mooie naam Corona Forestal waar u prachtige wandelingen kunt maken door de natuur. Enkele van die bossen zijn de Lauren Silva bossen en de nevelwouden waar vroeger, en volgens sommigen, nu nog heksendansen en feesten plaatsvonden.


10. Tenerife is een waterparadijs.

Niet alleen voor surfers is het een bijzondere plek maar voor alle liefhebbers van wat er in en rond het water mogelijk is, is Tenerife een ideaal vakantieparadijs. Er zijn 2 prachtige waterparken, Siam-parque en Aqualand in Costa Adeje en overal langs de stranden zijn er mogelijkheden om voor watersporten de zee in te gaan. Het hoogtepunt is wellicht om met een boottocht dolfijnen en "walvissen" te gaan bekijken. Surfers kiezen voor El Medano waar de mogelijkheden om die sport te beoefenen tot de beste ter wereld behoren.


11. De culturele rijkdom van Tenerife.

Vooral in de grotere steden, La Laguna, La Orotava, Santa Cruz, maar ook in de wat kleine steden zoals Garachico en Candalaria bevinden zich grote culturele schatten die uit het roemrijke verleden dateren. Bezoek eens een "museo de arte sacro" ofwel een museum met heilige kunst, daar zijn er een aantal van of bewonder de vele kloosters, kerken en grote handelshuizen. Een aparte bijzonderheid zijn de Alhondiga´s, middeleeuwse voorraadschuren die voor gemeenschappelijke opslag van de oogst bedoeld zijn.


12. De unieke sterrenhemel.

Eén van de grootste observatoria van de ruimte is het "Observatorio Astronómico del Teide" in de Cañadas. Dat komt omdat dit gebied geschikt is om bij een normaal gesproken onbewolkte lucht de ruimte te kunnen observeren. Naar dit gebied worden tochten georganiseerd waardoor iedereen kan genieten van de sterren en de sterrennevels die er vanaf dit gebied in de nachtelijke uren te zien zijn. Nergens ter wereld is het schouwspel van de sterrenhemel zo goed te bewonderen als op Tenerife.


13. Het carnaval op Tenerife.

Het uitbundige carnaval op Tenerife is in zijn uitbundige vorm met koninginnen, dans- cabaret- en muziekgroepen het meest oorspronkelijk te zien in Santa Cruz, de bakermat van dit type carnaval dat bekendheid kreeg door een soortgelijke uitvoering in Brazilië. Honderdduizenden mensen komen elk jaar naar dit feest toe om zich te vergapen aan dit ruim een maand durende feest vol optochten en voorstellingen. Iedereen die de drukte niet uit de weg wil gaan kan hier genieten van een uniek feest.


14. De natuur giganten van Tenerife.

Op een plaatje is niet te zien welke enorme bergen en rotspartijen er op Tenerife zijn maar als u er bent is het verbazingwekkend om te zien hoe de 600 meter hoge kliffen van Los Gigantes rechtop vanuit zee omhoogsteken om over te gaan in het Teno gebergte. En waar elders kunt u aan de voet staan van een stratovulkaan die u het gezichtsveld vrijwel helemaal ontneemt als u  vlak bij staat. Bij El Teide kan dat. Het oudste deel van dit eiland, het Anaga Massief overvalt u door zijn schoonheid en de oeroude nevelwouden.


15. Er zijn talloze mogelijkheden tot vermaak op Tenerife.

Als geen ander vakantie gebied heeft dit eiland alle mogelijkheden toe vermaak en ontdekking. Bijna overal is wel iets te doen en dat allemaal op zo´n relatief kleine oppervlakte. Prachtige hotels, ontspannen terrasjes, heerlijke gastronomie, pittoreske dorpjes, de spectaculaire natuur, de culturele rijkdom, de fantastische stranden, de monumentale steden en de vele (watersport ) mogelijkheden. Tenerife heeft het allemaal.


Verwante onderwerpen over Tenerife:

Pagina: waarom op vakantie naar Tenerife

deteiding.nl