Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Victoria?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Victoria en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia de la Victoria - Iglesia Nuestra Señora de la Encarnación.

Deze kerk staat op de plek waar in 1495 het gevecht plaatsvond tussen de Guanchen en de Spaanse veroveraars. Toen stond de enorme boom achter de kerk er ook al en diende destijds als klokkentoren voor de mis die werd gevierd aan het einde van de strijd. De eigenlijke kerk werd gebouwd in 1537 maar werd vergroot na een brand in 1589 totdat het gebouw in de 18e eeuw zijn huidige uiterlijk kreeg. Het plafond in de lokale mudejar stijl is wat sterker gedecoreerd dan gebruikelijk en daarom bezienswaardig.


Museo Etnográfico.

In dit museum kunt u lokale tradities en voorbeelden van de plaatselijke cultuur ontdekken. Er zijn tentoon-stellingen  over keramiek, ajourwerk, vlechtwerk en plaatselijke klederdracht. Het museum is ondergebracht in twee kleine gebouwtjes in de stijl van de plaatselijke boerderijbouw. Het geheel staat in de bijzondere omgeving van het recreatiegebied El Palmeral.