Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Santa Úrsula?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Santa Úrsula en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


La Casona de San Luis.

Dit recent gerestaureerde herenhuis is meer dan 150 jaar oud. Deze Casona ligt naast Calvario en de ermite van San Luis, bij elkaar vormen deze gebouwen een cultureel complex. Het huis heeft 2 grote verdiepingen en is gebouwd in een Canarische architectuur. In het huis worden conferenties, concerten en andere culturele activiteiten gehouden. In een bijgebouw is een keramiekwerkplaats gehuisvest. De tuinen zijn helemaal gerestaureerd en zijn bezienswaardig door de intieme opzet ervan.


Parroquia Santa Úrsula.

In 1587 begon de bouw van deze kerk maar het huidige resultaat is het gevolg van een aantal verbouwingen.  De kerk is al sinds 1612 een parochiekerk. Het is gebouwd als een enkel schip met een dwarstravee en herbergt verschillende bijzondere bijzondere schilderijen. Het kerkje ligt in een klein maar charmant parkje dat recht tegenover het gemeentehuis ligt. In de buurt zijn nog wat oude huizen te vinden.


La giganta - Jardín social La Quinta.

Dit gigantische beeld staat in de sociale tuin van La Quinta, een wijk in het noorden van Santa Ursula. Het is een 4 meter hoog symbool van de gemeente. Het heeft inmiddels een aantrekkingskracht voor nieuwsgierigen die willen weten waar het staat en doorgaans wil vrijwel iedereen die het ziet, zich laten fotograveren met dit hoge en bijzondere beeld. Het is net naast de snelweg eenvoudig te vinden.


Mirador de Chipeque.

Dit is één van de meest spectaculaire uitzichtpunten op Tenerife, zowel 's nachts als overdag. Op heldere dagen is de hele Orotava-vallei zien en op andere dagen heb je over de wolkenzee een ongeëvenaard uitzicht op de Teide die boven een witte vlakte uittorent. Bij het ondergaan van de zon zijn de vergezichten op La Palma in een rode gloed adembenemend. Wat later kijk je op de miljoenen lichtjes die in de Orotava-vallei verlichten


De Ermita y Hacienda de San Clemente, Casa de la Portuguesa en Casa del Capitán o Vera ontbreken nog.