Mesa del Mar en El Pris, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife Mesa del Mar en El Pris.

Video van Mesa del Mar.

Mesa del Mar betekent tafel van de zee. En inderdaad is er een "vlakte" aan de landzijde van de hoogste flats. De hoofd-ingangen van de gebouwen zitten op de hoogste verdiepingen. Maar het plaatsje heeft ook een mooi strand waar het aangenaam en rustig te vertoeven is.

Foto selectie van Mesa de Mar


Fiestas en Feestdagen.

Mesa de Mar kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Mesa de Mar of in de directe omgeving zijn 14 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Mesa de Mar↗


Zoutwater baden.

Langs een groot deel van de Noordelijke kust van het eiland liggen zwembaden die in verbinding staan met de oceaan. De zoute mineralen in het water verkwikken de huid.  Mesa del Mar is een oud touristisch dorp dat zich daartoe uitstekend leent. Niet in het minst omdat het een groot parkeerterrein heeft waar altijd plaats voor uw auto is. Het vlakbij gelegen El Pris heeft naast een zouwaterbad ook enkel goede visrestaurants aan een aardige boulevard.

Tunnel naar strand.

Vanuit Mesa del Mar is onder de rots een tunnel gegraven die toegang geeft tot een kleine baai met een fraai natuurlijk strand met zwart zand. De kleine baai is door natuurlijke "pieren" goed beschermd waardoor er doorgaans alleen kleine golven zijn. Dat maakt de zee daar ook geschikt voor snorkelen.