Bus vervoer op Tenerife.

Overal op het eiland rijden er bussen met goede verbindingen naar vrijwel elke plaats. Welke directe lijnen zijn er en welke bus rijdt waar naar toe?

Op Tenerife moet u een mondkapje dragen in bussen, taxi´s en de tram. Ook in de bus van de luchthavens naar uw vakantieadres.

deteiding.nl


Informatie over gratis bussen op Tenerife in 2023.

Deze regeling kán voor Nederlandstaligen op Tenerife interessant zijn als u veel met de bus reist. Voor de meesten van ons zal het echter niet van toepassing zijn.

In de begroting van de Canarische eilanden is voor 2023 is een post van 81 miljoen euro opgenomen voor 100% korting op de prijs van bus- en tramreizen op de Canarische Eilanden voor een deel van de reizigers want niet iedereen kan van deze korting profiteren.

De Canarische regering heeft daarvoor enkele voorwaarden opgesteld om van deze korting te kunnen genieten.

Wat zijn de Voorwaarden om gratis te reizen op de Canarische Eilanden?

De belangrijkste voorwaarde om gratis met bussen en trams op de eilanden te kunnen reizen  is dat u een frequente reiziger moet zijn. Dit betekent dat u een minimum aantal van 15 ritten per maand moet maken en als u dat niet doet vervalt u de volgende maand terug in het reguliere tarief.

U moet voor het verkrijgen van de korting een gepersonaliseerde kaart aanschaffen die 5 euro kost.

Dat kunt u doen via onderstaande link naar de website van Tenmas ofwel Titsa.

Aangezien  de regering van de Canarische eilanden, of beter: de Coalicion Canarias, het gratis openbaar vervoer als onderhandelingsresultaat heeft verkregen in ruil voor steun aan de Spaanse oveheidsbegroting voor 2023 worden benodigde 81 miljoen euro hiervoor betaald uit de Spaanse staatskas. Daarom is deze regeling vooralsnog alleen voor 2023 geldig.


Alle busvervoer op Tenerife wordt gereden door Titsa. Onderstaand zijn links naar bussen die directe lijnen rijden.

Er zijn drie directe lijnen naar de vliegvelden.

Overige min of meer directe buslijnen naar interessante gebieden.

Let op: klik op "cambiar el sentido" om de andere rijrichting te zien.

Nuttige buslijnen met tussenstops.

Op tenerife rijden de bussen van Titsa naar vrijwel elke plaats en die verbindingen zijn goed. Naar veel plaatsen is het bus vervoer echter niet zo frequent. Alle buslijnen staan op de website van Titsa.


Op de onderstaande webspagina´s van Titsa staat ook een goede route planner om de beste buslijnen voor uw reis te kunnen bepalen.

Titsa is de verzorger van het openbaar vervoer op Tenerife. Het bestaat uit stads-, interstedelijke en middellangeafstandsbussen. De stadsbussen rijden door de belangrijkste steden op het eiland, terwijl lange- en middellangeafstandsbussen de verbinding tussen de verschillende dorpen en gemeenten op het eiland verzorgen. Het busvervoer op het eiland wordt door de lokale bevolking de "Guagua" genoemd  en wordt beheerd door de Cabildo de Tenerife via Titsa, dat  bussen met airconditioning, goed comfort en betaalbare prijzen aanbiedt. In de regio Santa Cruz en La Laguna biedt Titsa tramvervoer aan.

En vanaf nu zijn de bussen en trams dus gratis voor de frequente gebruikers van de openbaarvervoer diensten.


Als u een nuttige buslijn mist nemen we die graag op. Vult u daarvoor a.u.b. de gegevens in.

pagina: bus op Tenerife

deteiding.nl