Playa San Juan, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Playa San Juan.


Video van Playa San Juan.

Playa San Juan is eigenlijk al een hele oude badplaats die een grote populariteit genoot bij de inwoners van de hoger gelegen delen van de gemeente. Het is pas de laatste 10 jaar wat bekender bij het grote publiek geworden en het bestuur van Playa San Juan speelt daar handig op in. Het centrum wordt opgeknapt en er is een nieuwe boulevard aangelegd met volledige voorzieningen. Het oude centrum van Playa San Juan heeft nog vele authentieke details en verscholen hoekjes. San Juan is zeker de moeite waard als u graag naar een goed verzorgd strand gaat waar het toch niet al te druk is.

Playa San Juan ligt op de plek waar de baranco van San Juan in zee uitkomt en was vroeger een niet onbelangrijke vissershaven. Op dit moment is het een toeristische trekpleister waar het nog steeds rustig vertoeven is in vergelijking mat de drukte in de grote toeristen plaatsen in het zuiden. Het heeft zowel aan de dorps- als een de zeekant een boulevard met in het midden de haven. Er zijn vrij veel cafe´s, bars en restaurants die tezamen met het strand een aantrekkelijke badplaats vormen. In de zee ligt een golfbreker waardoor de golfslag van de zee nooit te groot is.

Het strand van Playa San Juan.


Fiestas en Feestdagen.

Playa San Juan kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Playa San Juan of in de directe omgeving zijn 13 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Playa San Juan