Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Mesa del Mar en El Pris?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Mesa del Mar en El Pris en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Playa de La Arena Mesa del Mar

Dit is een zwart zandstrand met meestal een rustige zee. Het behoort tot het toeristencentrum van Mesa del Mar, dat ook een zeewater zwembad in natuurlijk rotsen heeft. Ondanks de hoge gebouwen en z´n vele bewoners is er weinig horeca te vinden.  Het wordt zeer goed onderhouden, is gemakkelijk te bereiken, het heeft sanitaire voorzieningen en voldoende parkeergelegenheid, 

Het strand en de natuurlijke zeebaden (hieronder) zijn eenvoudige te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid.  Het natuurbad is direct bij de parkeerplaatsen. Voor het strand moet u door een tunneltje wandelen. Vanaf de parkeerplaatsen kunt u ook een niet al te lange wandeling naar El Pris maken. Die wandeling gaat over paden langs de zee  die echter vrijsteenachtig zijn. Het pad begint bij een oud zwembad helemaal aan de andere kant dan het tunneltje met een aantal trappen.


Piscinas naturales de Mesa del Mar.

Aan de kust van Tacoronte ligt Mesa del Mar ofwel "de tafel van de zee". De bewoners gaan graag naar de natuurlijke zwembaden die gevormd zijn tijdens het stollen van de lava stromen in zee. Het is een mooie plek om te zonnen op aangelegde houten vloeren ernaast om daarna een bad te nemen in het verfrissende en iets zoute oceaanwater terwijl de golven de rand overspoelen. 


Pueblo pesquero de El Pris, het vissersdorp bij Tacoronte.

Eén van de weinige vissersdorpjes waar het oude handwerk van het repareren van netten en vangkooien nog te zien is op een schiereilandje aan dit dorp waar ook nog enkele huizen, een kleine moderne kapel, de "Ermita Stella Maris" en een originele Cofradía de Pescadores op staan.
Op`de boulevard van 90 meter lang staan twee authentieke visrestaurants waar u in het totaal niet gezellige interieur kunt genieten van de net gevangen vissen tegen een uiterst vriendelijke prijs.

Bij El Pris zijn ook natuurlijke baden maar die hebben geen enkele voorziening zodat u bent aangewezen op de twee restaurants aan de boulevard van El Pris.


Playa El Pris.

El Pris heeft een strand van zo´n 150 meter dat met mooie gladde keien bedekt is. Bij een wandeling van Mesa del Mar naar El Pris komt u het vanzelf tegen. Vanuit El Pris loopt u tussen het kleine schiereiland en het dorpje in noordlijke richting en dan komt u het vanzelf tegen. Aan het strand zelf is enige bewoning en dat is uniek voor Tenerife. Voor het overige kunt u verwachten dat u de enige bent die er gaat zonnen of zwemmen.


Ermita Stella Maris.

Jarenlang hebben de bewoners El Pris geprobeerd om een eigen kerkje te hebben onder toewijding van de Virgen del Carmen. In november 2016 is hun wens in vervulling gegaan. Het is iets heel moois geworden, het lijkt in niets op de omgeving maar past er perfect in. Het doet denken aan Corbusier en het eenvoudig en elegant tegelijkertijd. Binnenin speelt het licht boven de sobere uitvoering van het interieur terwijl het religieuze karakter feilloos ervaren kan worden. Een bijzondere bezienswaardigheid.


Ermita de Nuestra Señora del Carmen.

Links van het tunneltje naar het strand van Mesa del Mar is iets hoger een kleine kapel met een voorplein te zien. Dit  gebouw is een heel eenvoudig gebouwtje waar niets aan op te merken valt en is, zoals zovele kerkelijke gebouwen aan zee, gewijd aan de beschermheilige van de zee, Nuestra Señora del Carmen. In een aantal plaatsen met een haven wordt zij op feestelijke wijze geëerd op 16 juli. Onder andere in Puerto is dat een waar volksfeest. 


Fiestas en Feestdagen bij Mesa del Mar en El Pris.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Mesa del Mar zijn maar liefst 13 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Mesa del Mar en el Pris hebben geen kantoor met toeristische informatie over bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is. Zie de hoofdplaats van de gemeente Tacoronte ↗

Pagina: doen in Mesa del Mar - El Pris

deteiding.nl