Lees de nieuwsflits van November met alles over gastronomie op Tenerife en de belasting op huizen in Tenerife

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in San Marcos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in San Marcos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Ermita San Juan Bautista.

Deze kleine kapel voor vissers en zeelieden is één van de weinige voorbeelden van de Biedermeier stijl op Tenerife en alleen daarom al een bezienswaardigheid. Het is ontwopen door Antonio Pintor. Op de pastelblauwe achtergrond heeft het filigrane roomwitte details.

Het groter dan verwachte interieur heeft een neo-gotisch altaar van gelakt blank hout  terwijl in de   eveneens pastelblauwe ruimte fresco's als blauwe omlijstingen de versieringen vormen onder het plafond gewelf.


Playa de San Marcos.

Dit is een leuk strand om gezien te hebben en tevens één van de rustigste stranden van het eiland. Het sikkelvormige strand ligt goed beschermd tegen de golven in een bijna omsloten baai. Het heeft zwart vulkanisch zand waarop vaak wat grote stenen te vinden zijn. Er zijn douches, strandstoelen die te huur zijn,en  restaurants met terrassen met uitzicht op zee,  Parkeren kan op een iets hoger gelegen parkeerplaats.


Muelle de las estatuas.

Onder het terras van restaurant Amarca bevind zich een vroeger wereldwijd bekend monument, De beelden van San Marcos.  Het kwam vaker voor dat de kades versierd waren met beelden maar de tand des tijds heeft ze vrijwel overal vernietigt. Door de unieke ligging in de baai van San Marcos zijn ze hier gedeeltelijk bewaard gebleven. Dit is geen bezienswaardigheid waar u voor om zult rijden maar als u er toch bent en een stukje naar de haven loopt is het zeker even het kijken waard.


De Parroquia de San Marcos (Playa),  Club Nautico Playa San Marcos  en de   Ermita de San Felipe  ontbreken hier nog.