Nieuwsbrief augustus 2022.


Alhoewel er twee bisdommen op de Canarische eilanden zijn, één in Las Palmas de Gran Canaria en één in La Laguna op Tenerife is Candelaria in zekere zin de religieuze hoofdstad van de Canarische eilanden. Immers daar huist de beschermheilige van alle eilanden en heeft de geschiedenis van het Katholieke geloof op de eilanden haar wortels.  Het was ook daar dat de Guanchen al een beeld van een door hen aangetroffen heilige vereerden.

De Maagd van Candelaria is dus de beschermheilige van alle Canarische eilanden en op 15 augustus is het de dag waarop het feest van deze heilige gevierd wordt. De bedevaart naar de plaats Candelaria begint voor een deel van de naar schatting 240.000 deelnemers al op 13 augustus. Het is traditie om die tocht te voet af te leggen vanaf de woonplaats naar Candelaria. Veel mensen brengen de nacht ervoor door op de wegen die naar Candelaria leiden. Op 14 augustus stromen de bedevaartgangers de stad al binnen en zijn er feesten om hen te vermaken en een processie in de avonduren. Het eigenlijke feest kent een programma dat de hele dag duurt. De link hieronder toont een overzicht van alles wat er die dag in Candelaria te beleven is.

(Deze link laadt wat langzamer omdat het automatisch naar het Nederlands vertaald wordt.)


In deze nieuwsbrief vindt u informatie over onnodig betalen in de horeca,

Tenerife als ideale plek voor werken op afstand,

informatie over belangrijke hulp,

mag u rijden in de auto van een ander en

wat moet u doen bij een aanrijding.

Deze keer gaat de video over de nachten op De Teide.


Onodig betalen in de horeca.

Moet u op Tenerife voor terrasservice of voor het broodje waar u niet om heeft gevraagd betalen?

Telewerken op Tenerife.

Voor veel mensen kan het niet zo 1,2,3, maar zij die op afstand willen werken kunnen gaan genieten van Tenerife als plek voor hun bureau.

Belangrijke informatie over Tenerife.

Belangrijke telefoon nummers, handige diensten, noodnummers, diefstal, ziekte, ongevallen en wonen op Tenerife.

Rijden in een auto van een ander.

Mag u op Tenerife in een auto aan het verkeer deelnemen als die auto niet op uw naam staat?

Wat te doen bij een aanrijding.

Op Tenerife kunt u weleens verrast worden door de iets andere rijstijl op dit eiland. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje.Informatie over corona.

Op Tenerife zijn bijna alle corona maatregelen van de baan. Alleen in het OV, de ziekenhuizen en bij de apotheek dient u nog een mondkapje te dragen.


30 beste stranden op Tenerife.

Er is een pagina met informatie over de beste stranden van Tenerife. Niet alleen het beste als zwem- en zonnestrand maar ook de beste natuurstranden.


Video´s over Tenerife.

Kijkt u naar bijna 100 video´s die de natuur en de cultuur van Tenerife aan u tonen. folklore, carnaval, romeria´s, de zee en stranden.


Vaste activiteiten


Het borreluurtje.

Iedere 2e vrijdag van de maand van 17.00 uur om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Eerstvolgende keer: 12 augustus a.s.


Koffie ochtend Zuid.

Elke woensdag vanaf 10.30 uur in Westhaven Bay waar iedereen tegelijkertijd van het prachtige uitzicht kan genieten.


Koffie ochtend Noord.

Elke dinsdag vanaf 11.00 uur in het meest sfeervolle deel van de wijk La Paz bij restaurant InterMezzo.


Café Royale in het zuiden

Houdt u een heerlijk kopje koffie met wat extra´s? Wij drinken gezamenlijk heerlijk geurende koffie met smakelijke toevoegingen.
Over Tenerife.
Op dit eiland is veel te zien en te beleven. Bekijk de kaarten. Er staan al 365  bezienswaardigheden, 40 gemeenten en 30 stranden op. 


Flora op Tenerife.

Lees over flora, de drago, de canarische palmen, de tajinaste, bougainvillea en de zeldzame bomen, bloemen en planten op Tenerife.Telefoon en internet op Tenerife.

Als u voor het eerst op Tenerife bent is alles wennen. Toch komt u al vrij snel op een terras, wat zijn de dranken en wat kunt u het beste zeggen om iets te bestellen.


Electriciteits zone´s op Tenerife.

Op Tenerife zijn er tijdzones voor de elektriciteit met elk hun eigen tariven. Bekijk hoe die zich ongeveer verhouden.Als u graag lid wilt worden of als u iemand kent die graag lid wil worden zien we uw aanmelding graag tegemoet.


Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding. Daar staat ook een printvriendelijke versie die u kunt gebruiken om een nieuwsbrief af te drukken.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.