De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Los Realejos

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Realejos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Realejos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


Nuestra Señora de la Concepción.

In 1978 heeft een grote brand deze oude kerk zwaar aangetast. Vrijwel het hele dak is daarbij uitgebrand en muren raakten ontzet.
Oorspronkelijk was dit een kleine kapel die aan het einde van de 17e eeuw tot 3 beuken werd uitgebreid. In de periode daarna zijn er nog kapellen aangebouwd. De toren in een niet te definieren stijl is na de brand afgebroken en op een andere plaats in een verhoogde vorm weer opgebouwd.

In de kerk zijn nieuwe altaarstukken gemaakt naar voorbeeld van de verbrande stukken. Enkele belangrijke en bezienswaardige stukken zijn bij de brand gered zoals beelden van de Virgen del Rosario en Nuestra Señora de los Dolores. Nieuwe stukken zijn gemaakt door Ezequiel de León y Domínguez, de Maagd van de Getroffen, San Juan en de la Piedad of de Christus van de Verlossing. Op het pleintje voor de kerk staat een muziek kiosk.


Rambla de Castro, één van de meest "tropische" baranco´s op Tenerife.

De Rambla de Castro is een niet al te groot gebied waarin een wandeling een verademing is door de heerlijke tropische omgeving met z´n wuivende palmbomen, z´n mooie uitzichten en de vele wandelpaden die het gebied doorkruisen. Een beetje verstopt kunt u de Madre del agua vinden. De moeder van het water, een geromantiseerde naam voor de bron, Bron is in het Spaans fuente.

Er is voldoende parkeer gelegenheid en u kunt zich laven bij het restaurant San Pedro bij de parkeerplaats boven aan de baranco.


Playa de El Socorro

Dit is één van de beste stranden in het noorden van Tenerife. Het is een strand dat veel gebruikt wordt door surfers maar het is zeker ook goed te doen voor een dagje strand. Het parkeren is vaak, en zeker in de weekeinden,  een probleem, Maar eenmaal aangekomen is het een fijn strand met prachtige zonsondergangen. In de meest optimale gevallen ziet u een zonsondergang waarbij de zon achter La Palma onder gaat.


Mirador La Corona.

La Corona is één van de meest spectaculaire uitkijkpunten van Tenerife. Het levert een geweldig overzicht over Puerto de la Cruz en de hele Orotava vallei tot Santa Ursula aan toe. Aan de andere kant is het noord-westelijke deel van het eiland te zien. Achter het uitzichtpunt heeft een een onvergetelijk uitzicht over de enorme bergen die de Orotava vallei omringen. In het midden staat een mooi, klein koepel gebouwtje. 


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.