Nieuwsbrief juli 2022.


markt santa cruz tenerife
calle noria santat cruz tenerife
playa vistas tenerife

Gedurende het hele jaar zijn er op Tenerife feesten om de verjaardag van de beschermheilige van een dorp of stad te vieren. Dat gaat gepaard met vereringen, wedstrijden, miss verkiezingen, auto- of motorenshows, het tonen van lokale producten en een veelheid aan kraampjes met vette happen, drank en snuisterijen.

Regelmatig is er ook een kleine tapas route langs de verschillende kroegen.
Er is vaak Canarisch worstelen (lucha) te zien. Ossen die een zware last zo ver mogelijk vooruit moeten trekken behoren bij de hoogtepunten, net zoals een lange stoet met allerlei verschillende dieren die langs de dorpspastoor trekken om voor het komende jaar gezegend te worden.

De dagen waarop de feesten plaatsvinden worden elke avond afgesloten met een  luid vuurwerk.

Van al die feesten is het Fiesta del Carmen in Puerto de la Cruz het drukst bezocht. Toch loont het de moeite om het te bezoeken vanwege de sfeer.
Al deze dorpsfeesten zijn de moeite waard om er eens naar toe te gaan. 


In deze nieuwsbrief vindt u wat meer informatie over de folklore op Tenerife.

Achter de links leest u een uitleg en kunt u de video´s over deze feesten bekijken.


Arrastre de ganado.

Tonnen wegende ossen trekken sledes met een zware last voort waarbij het de bedoeling is om daarmee zo ver mogelijk te komen.

Lucha Canaria.

Worstelen op z´n Canarisch. Op tal van plaatsen zijn hier stadions voor maar tijdens de lokale feesten worden de wedstrijden buiten gehouden. 

Romeria´s.

Dit is het bekendste onderdeel van de dorpsfeesten. In klederdracht en met versierde karren trekt de stoet voort.

Bañar de caballos.

Op de rug van hun paarden tonen de ruiters hun vermogen om de paarden in de zee te laten lopen.

Fiesta del Carmen.

Temidden van een grote en uitzinnige menigte wordt het beeld van de maagd Maria del Carmen op een boot door de haven getrokken. 


Deze keer gaat de video over een folkloristische dans.


Informatie over corona.

Op Tenerife zijn bijna alle corona maatregelen van de baan. Alleen in de ziekenhuizen en bij de apotheek dient u nog een mondkapje te dragen.


Recepten.

Het bijzondere van de kookkunst op Tenerife en van bij onszelf, Spaanse recepten met een Belgische of Nederlandse twist en andersom.


Video´s over Tenerife.

Kijkt u naar bijna 100 video´s die de natuur en de cultuur van Tenerife aan u tonen. folklore, carnaval, romeria´s, de zee en stranden.


Vaste activiteiten


Het borreluurtje.

Iedere 2e vrijdag van de maand van 17.00 uur om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Eerstvolgende keer: 8 juli a.s.


Koffie ochtend Zuid.

Elke woensdag vanaf 10.30 uur in Westhaven Bay waar iedereen tegelijkertijd van het prachtige uitzicht kan genieten.


Koffie ochtend Noord.

Elke dinsdag vanaf 11.00 uur in het meest sfeervolle deel van de wijk La Paz bij restaurant InterMezzo.


Café Royale in het zuiden

Houdt u een heerlijk kopje koffie met wat extra´s? Wij drinken gezamenlijk heerlijk geurende koffie met smakelijke toevoegingen.
Over Tenerife.
Op dit eiland is veel te zien en te beleven. Bekijk de kaarten. Er staan al 365  bezienswaardigheden, 40 gemeenten en 30 stranden op. 


Verhuizen naar Tenerife.

Bij een verhuizing naar Tenerife moet u veel regelen. We geven u in dit artikel tips en informatie voor uw verhuizing naar Tenerife.Spaanse woordjes.

Als u voor het eerst op Tenerife bent is alles wennen. Toch komt u al vrij snel op een terras, wat zijn de dranken en wat kunt u het beste zeggen om iets te bestellen.


Het verkeer op Tenerife.

Op Tenerife zijn de verkeersregels en het verkeer niet veel anders dan elders. Er wel een paar bijzonderheden die u écht moet weten.
Als u graag lid wilt worden of als u iemand kent die graag lid wil worden zien we uw aanmelding graag tegemoet.


Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding. Daar staat ook een printvriendelijke versie die u kunt gebruiken om een nieuwsbrief af te drukken.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.