Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Los Cristianos

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Cristianos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Cristianos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Alle stranden van Los Cristianos staan op de pagina stranden op Tenerife.


Iglesia de Nuestra Señora del Carmen.

Dit is een betrekkelijk nieuwe kerk die pas in 1990 geopend is door de toenmalige bisschop Damián Iguacen. Voor 1924 was er in het kleine vissersdorpje Los Cristianos geen kerk maar was er al wel een al wat langer gekoesterde wens om een kapel te bouwen. Omdat Señora del Carmen patroonheilige van de vissers is lag de naam voor de kleine kerk al snel vast. De snelle groei van Los Cristianos in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw vereiste een nieuwe kerk waarbij het gebouw uit 1924 gesloopt is en vervangen werd door de huidige kerk.


La Pepa Food Market.

De La Pepa Food Market is geïnspireerd op de traditionele markten met als toevoeging een proeverij van alle aangeboden producten. Het biedt daardoor een uitgebreide selectie van eetkraampjes met salades, sapppen, veganistisch gerechten, zeevruchten, tapas, traditioneel gezouten vlees / kazen enz.  Er zijn ook pannenkoeken, wafels, cakes, koffie en thee. Deze bezienswaardige markt is goed bereikbaar. 


Montaña de Guaza.

De berg bestaat uit twee kegels en een centrale krater, We vinden er talloze soorten begroeing, hoofdzakelijk pioniersoorten. Vroeger werden de Chasnera-stenen hier gewonnen t.b.v. de bouw van kerken en openbare gebouwen. Aan de bovenkant van de berg zijn verschillende telecommunicatie-antennes en sensoren geïnstalleerd om de luchtvaartnavigatie te ondersteunen voor de luchthaven Tenerife zuid