Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Esperanza en El Rosario?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Esperanza en El Rosario en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Bosque del Adelantado.

Vlakbij het gemeentehuis en achter het politiebureau van La Esperanza ligt dit kleine laurierbos dat ongeveer 2,5 Ha groot is. Het is ook de verbinding tussen het bovenste en onderste gedeelte van het dorp. Het overgrote deel van het oorspronkelijke oerbos in de omgeving werd gekapt om de grond te gebruiken voor de landbouw en om het weidegebied te vergroten. later was het kappen nodig om de  groeiende bevolking te huisvesten.

Dit stukje bos bevindt zich in een ravijn en is bewaard gebleven omdat het door de bewoners gebruikt werd als vergaarplaats voor geriefhout. De ingang van deze bezienswaardigheid ligt aan de Plaza del Adelantado en wordt gevormd door het beeldhouwwerk van de Esperancera-deken. Dit monument staat op een stenen verhoging waaruit een kleine waterval ontspringt. Trappen aan weerszijden daarvan leiden naar dit Bosque del Adelantado. Naast het monument kunt u ook een grote installatie voor het persen van druiven bekijken.


La Casa del pirata Amaro Pargo. 

Ctra. la Ermita, 26B, 38290 Santa Cruz de Tenerife

Vlakbij Ermita del Rosario staat een grote oude ruïne. Het is het voormalige landgoed van Amaro Pargo, een koopman - kaper in Spaanse dienst. Het huis is voor een groot deel ingestort en niets herhinnerd aan de grandeur die het ooit had. Vanaf hier kunt u de hele kust en het eiland Gran Canaria zien. Deze ligging bood dus een goed zicht op de zee zodat hij vanaf dit punt de schepen goed kon zien en ze vervolgens aanviel.


Er komen steeds meer bezienswaardigheden op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.