Nieuwsbrief mei 2022.


De zon is nu op een mooie hoogte en en laat z´n vriendelijke stralen overal op Tenerife uitbundig zien. De temperaturen zijn nu heel aangenaam en de lichte zeebries is prettig.

Overal zijn de terrasjes in de straten en op de pleinen weer goed bezet met een mengeling van Tinerfeños, residenten en toeristen. Zo ontstaat er een hele levendige sfeer waartussen het goed toeven is.

Dat is goed nieuws voor de economie van Tenerife en voor de inwoners die afhankelijk zijn van de werkzaamheden die al die drukke terrasjes met zich meebrengen. Zoiets geldt ook voor de vaak pas onlangs gerenoveerde hotels en appartementen die voor het eerst sinds 2 jaar weer volzet zijn.

Kortom, Tenerife gaat weer bruisen, het beeld van stilte is verdwenen en de sfeer is weer zoals we het na het zwemmen, zonnebaden, een museum- of marktbezoek of een lange wandeling door de natuur graag zien.

We kunnen weer genieten van alles wat het eiland te bieden heeft!.

-


In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan:

- een nieuw geschreven bijdrage van "De Pen",

- de mogelijkheid om een bankrekening te openen zonder NIE,

- informatie over wat de gekleurde vlaggen op het strand betekenen,

- en wat is de Arte Mudéjar.

Onderstaand geluid is nu langs de (rots) kusten van Tenerife in de avonduren vaak te horen. 


Belangrijke informatie over corona.

Op Tenerife zijn bijna alle corona maatregelen van de baan.


Bankrekening afsluiten zonder een NIE.

Het is nu mogelijk voor buitenlanders zonder een NIE om een bankrekening op Tenerife te openen. U heeft alleen uw paspoort nodig.


De Pen

Een beetje onregelmatig is er een nieuwe bijdrage voor "De Pen" waarin een lid over zichzelf, hobby´s, verleden of bedrijf schrijft. Deze maand een duo, Bertina Heerschop en Peter Zaal.


Deze keer gaat de video over bloemen met hele bijzondere vormen.


Vaste activiteiten


Het borreluurtje.

Iedere 2e vrijdag van de maand van 17.00 tot 19.00 uur om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Eerstvolgende keer: 13 mei a.s.


Koffie ochtend Zuid.

Elke woensdag vanaf 10.30 uur in Westhaven Bay waar iedereen tegelijkertijd van het prachtige uitzicht kan genieten.


Koffie ochtend Noord.

Elke dinsdag vanaf 11.00 uur in het meest sfeervolle deel van de wijk La Paz bij restaurant Intermezzo.


Café Royale in het zuiden

Houdt u een heerlijk kopje koffie met wat extra´s? Wij drinken gezamenlijk heerlijk geurende koffie met smakelijke toevoegingen.
Over Tenerife.
Op dit eiland is veel te zien en te beleven. Bekijk de kaarten. Er staan al 365  bezienswaardigheden, 40 gemeenten en 30 stranden op. 


Wat betekenen de vlaggen op de stranden van Tenerife?

Op de vaak bezochte stranden van Tenerife staan vlaggen die u informatie geven over de situatie in zee of op het strand.Tenerife weetjes, wat is Arte mudéjar.

Op de website komt bij veel beschrijvingen de term Arte Mudéjar voor. Met enige regelmaat wordt gevraagd welke stijl dat nu precies is.


Belangrijke informatie.
Er zijn veel instanties en hulpbronnen die u nodig kunt hebben tijdens uw verblijf op Tenerife. U vind ze hier op één overzicht.
Als u graag lid wilt worden of als u iemand kent die graag lid wil worden zien we uw aanmelding graag tegemoet.


Eerdere nieuwsberichten kunt teruglezen op een aparte pagina van De Teiding. Daar staat ook een printvriendelijke versie die u kunt gebruiken om een nieuwsbrief af te drukken.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.