De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in La Guancha

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in La Guancha?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in La Guancha en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


.

Ermita de Santa Catalina.

Deze ermita is in 1878 in gebruik genomen en is gebouwd ter ere van Santa Catalina de Alejandría, waarschijnlijk vanwege de toewijding die de eerste bewoners uit Portugal toentertijd beleden.. Het heeft een eenvoudig ontwerp dat niet in een stijl is onder te brengen is. Ook in Portugal zijn er geen stijl  overeen komsten. Binnenin is weer de lokale variant van de mudéjar stijl aan het casseteplafond te bewonderen. Deze ermeta staat op een klein plein met enkele bezienswaardige huizen.


Charco del Viento.

Dit zijn natuurlijke zwembaden, waar u kunt genieten van een zwemmen met spectaculaire stukjes zee tussen de rotsen. Vissen of gewoon ontspannen genieten van de rust kan natuurlijk ook. Het is een onbekend stukje Tenerife waar je tot voor kort niet kon komen. Het ligt in een gebied met meerdere gelijkwaardige rotskusten die in de toekomst allemaal bereikbaar zullen worden.


Capilla de el Calvario.

Deze kapel heeft een Christusbeeld met een aantal werkende gewrichten in de armen die het mogelijk maken om het beeld in de heilige week, Semana Santa, van het kruis af te laten dalen. De naam van de kerk is dan ook genoemd naar de berg Calvario, de vertaling daarvan is Golgotha. De kapel dateert uit de 20ste eeuw.


Andere interessante bezienswaardigheden in La Guancha zijn: recreatiepark El Pinalete - Kapel van San Antonio de Padua  -  Nuestra Señora de Coromoto-kapel  -  Santo Domingo-kapel - uitzichtspunt El Topete en nog enkele andere gebouwen en natuurgebieden.