Informatie over de bijzondere cultuur op Tenerife.

Als cultuur datgene is wat een samenleving of wat de mens schept, dan heeft Tenerife veel te bieden. Het eiland heeft een schat aan culturele attracties aan haar bezoekers te bieden.

 

Tijdens uw bezoek aan lokale winkels die specifieke producten van het eiland verkopen kunnen de potjes mojo u niet ontgaan. Smakelijke sausjes die diep met de culturele historie van het eiland verbonden zijn. Op een later moment kunt u wat meer specifieke informatie over de sausjes lezen en wellicht enkele recepten.

 

U zult op de hoogste verdiepingien van de voornaamste historische huizen bijzondere balkonnetjes zien. Het is specifiek voor de Canarische eilanden dat die zo hoog aan een gebouw geplaatst zijn. In één van de hoofdstukken op De Teiding komt nog wel te staan waarom die balkonnetjes zo hoog geplaatst zijn.

 

Maar op de Tenerife is ook een uitgebreide muzikale traditie die zich vroeger alleen maar uitte in lokale volkszang. Nu is er een brede waaier van muziekstijlen te beluisteren. Van Jazz tot Rap. En van de 9e van Beethoven naar de zoetzingende beoefenaars van de lokale folklore. En natuurlijk over Carnaval met al z´n kleuren, muziek en dans. We geven u graag zo veel mogelijk informatie.

 

We gaan u  dus schrijven over tradities en gewoonten, de feestdagen of fiestas, de musea en theaters, over architectuur en lokale wijnen.

Maar zeker ook over de lokale drachten en gewoonten. De romerias en de dorpse feesten.


Wellicht is de beste manier om de traditionele cultuur van Tenerife te tonen met een aantal video´s.

Één van de hoogtepunten is de jaarlijkse kerst periode waarin onder meer in steden, dorpen en in particuliere huizen een Belen gebouwd wordt. In het Nederlands een kerststal. Belen is ook de Spaanse naam voor Betlehem. Dat maakt gelijk duidelijk waar de naam vandaan komst.

 

In de oude stad Orotava kunt u tijdens de kerst periode de meeste Belens op Tenerife vinden. Onderstaande video toont er een aantal.