Lees de nieuwsbrief van juni met informatie over 65+ kortingen op Tenerife, bijzondere verkeersregels en informatie over verloren voorwerpen. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Home » Informatie » bijzondere natuur op tenerife

Kent u de meest bijzondere natuur van Tenerife al?

Tenerife kent door z´n ligging midden in de diepe oceaan, z´n hoge vulkanische bergen en z´n verkoelende winden een bijzondere natuur. Bekijk het hier.


Enige tijd geleden schreven we over het mysterieuze geluid dat in het voorjaar in de avond en soms midden in de nacht te horen is. Dat kwam omdat er met enige regelmaat vragen kwamen over dit bijzondere geluid. U kunt dat geluid nog eens horen op de korte beschrijving die we toen gaven als weetje nr. 38. Het geluid staat onder het plaatje van de vogel.

Nadat we in dat stukje schreven dat het geluid gemaakt werd door de Scopoli's pijlstormvogel of op z´n Canarisch de Pardela kwamen de vragen op kleinere en grotere bijeenkomsten pas echt. Merendeels of we beeldmateriaal konden tonen.

Na wat stevig zoekwerk is dat gevonden.

Op onderstaande video kunt u de oudervogels overdag zien jagen van 22.50 min. tot 26.00 min en iets later kunt u nachtopnames zien van de kuikens en de oudervogels. Dat duurt van 27.10 min tot 29.00 minuten. De vogels worden in de video Scopoli´s sheerwaters genoemd.

Maar beter is de video helemaal te bekijken om een deel van het bijzondere zeeleven rond Tenerife te zien. 

(We hopen dat youtube u niet met al te veel reklames onderbreekt.)