Nieuwsbrief juli 2023.

In deze nieuwsbrief onder andere:

De pagina over kleine dorpjes op Tenerife wordt steeds voller

Hoe gaat het huren van een auto op Tenerife.

Er staat weer meer over het weer op de pagina daarover.


Het is opmerkelijk om te ervaren hoeveel leuke, kleine dorpen er op Tenerife zijn. Een rondtocht langs al die kleine dorpjes zou een meer dan een hele vakantie kosten. Ze zijn overal te vinden: langs de kust, in de heuvels en in het hooggebergte. Soms  zijn ze pas bereikbaar na een lange tocht over smalle en kronkelende weggetjes zoals Chamorga in het Anaga gebergte en Teno Alto in het Teno gebergte waar de tocht zelfs onverharde delen kent.

Het kost vrij veel werk om al die dorpjes te bezoeken en te fotograferen maar in deze nieuwsbrief noemen we er alvast 6 die we recent bezocht hebben. De bekendste is Taganana, eveneens in het bergmassief van Anaga, de tweede is één van onze favorieten, La Rambla in San Juan de la Rambla. Dat mooie gehucht moet u niet verwisselen met de gemeente El Rosario waavan La Esparanza de hoofdplaats is. Dat ligt aan de westkant van La Laguna. Het derde dorp is San Juan del Reparo, dat in de bergen boven Garachico ligt.

Bekijk naast deze drie ook de andere drie dorpjes die we bezocht hebben.


Deze keer gaat de video over "Tenerife van boven gezien".


Ontdek mooie kleine dorpjes op Tenerife.

Eén van de meest charmante bezienswaardigheden waar u wellicht graag wat meer van wilt zien zijn de kleinere dorpjes en stadjes.


Auto huren op Tenerife.

Op Tenerife kunt u op meerdere plekken een auto huren, bekijk welke mogelijkheden er op welke plek zijn. We delen ook wat tips!


Informatie over het weer op Tenerife.

De pagina over het weer bevat informatie over het actuele weer via  een kaart en antwoorden op veel gestelde vragen.


Verloren en gevonden voorwepen.

Als u op Tenerife iets verloren bent, bij welk politie kantoor op Tenerife moet u dan zijn?


Wat betekenen de vlaggen op de stranden.

Op de vaak bezochte stranden van Tenerife staan vlaggen die u informatie geven. Wat betekenen ze?Informatie over corona.

Op Tenerife zijn bijna alle corona maatregelen van de baan. Alleen in het OV, de ziekenhuizen en bij de apotheek dient u nog een mondkapje te dragen.


Informatie over de vulkanen op Tenerife.

Welke vulkaanuitbarstingen zijn er op Tenerife geweest en hoe groot is de kans op een nieuwe vulkaanuitbarsting op Tenerife?


Video´s over Tenerife.

Kijkt u naar bijna 100 video´s die de natuur en de cultuur van Tenerife aan u tonen. folklore, carnaval, romeria´s, de zee en stranden.


Vaste activiteiten


Het borreluurtje.

Iedere 2e vrijdag van de maand van 17.00 uur om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Eerstvolgende keer: 9 september a.s.


Koffie ochtend Zuid.

Elke woensdag vanaf 10.30 uur in Westhaven Bay waar iedereen tegelijkertijd van het prachtige uitzicht kan genieten.


Koffie ochtend Noord.

Elke dinsdag vanaf 11.00 uur in het meest sfeervolle deel van de wijk La Paz bij restaurant InterMezzo.


Café Royale in het zuiden

Houdt u een heerlijk kopje koffie met wat extra´s? Wij drinken gezamenlijk heerlijk geurende koffie met smakelijke toevoegingen.
Over Tenerife.
Op dit eiland is veel te zien en te beleven. Bekijk de kaarten. Er staan al 365  bezienswaardigheden, 40 gemeenten en 30 stranden op. 


Wat te doen op Tenerife.

Voor veel mensen is Tenerife een eiland waar je in de bekende badplaatsen heerlijk kunt genieten van de zon, het eten en de zee....... Wat is er nog meer te doen?Kopen of huren op Tenerife.

Informatie en tips over het kopen of huren van een huis op Tenerife. Alles over de wet, makelaar, belastingen en financiering.


De bijzondere natuur van Tenerife.

Tenerife kent door z´n ligging in de diepe oceaan, z´n vulkanische bergen en z´n verkoelende winden een bijzondere natuur. Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u dat hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.