Bezienswaardigheden in Arafo en wat is er te doen?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Arafo en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

Er zijn niet veel bezienswaardigheden in Arafo maar als u in de buurt bent kunt u zeker kijken of het u schikt om ze te bekijken. De weg van het zuiden via Arafo naar La Laguna of Tacoronte in het noorden is een mooie rit. Het voert u door een gebied waar tienduizenden bomen in oude landbouwvelden zijn geplant.


Iglesia de San Juan Degollado.

Op de fundamenten van een oudere ermita uit 1676 is rond 1900 deze kerk gebouwd. Het is één van de weinige bezienswaardigheden van Arafo maar als u er bent ga er dan zeker even kijken. Het heeft altaarstukken van onze Vrouwe van Smarten en de Onbevlekte Ontvang-enis. Er zijn  schilderijen van San Agustín, de Maagd van de Rozenkrans met Santo Domingo, San Francisco en Santo Domingo Penitente, alle daterend uit de 18e eeuw,

Het torentje is één van de mooiste van Tenerife.


Mirador de Chimague.

Om deze spectaculaire uitzicht plaats te kunnen bezoeken moeten we een stukje over smalle bochtige wegen. Er komen dan ook geen toeristenbussen. Het is indrukwekkend om 1820 meter boven de "zee van wolken" te zijn die door de passaat worden gevormd. botsen.

U kunt hier  de grootsheid van het landschap in Tenerife bijna inademen.


Mirador La Crucita.

Hier zijn vergezichten tot aan de krater van Pedro Gil, waar de vulkaan Arafo ligt. Off die van Las Arenas, die in 1705 voor het laatst tot uitgebarsting kwam. Aan de voet ervan zie je hoe de vallei van Güímar zich ontvouwt,

Dit punt wordt ook gebruikt door pelgrims uit La Orotava die de Maagd van Candelaria elke 15e  augustus bezoeken. Het is hier dat zij de bergkam oversteken.

TF–24 KM 30. Arafo


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.