Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Palm-Mar?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Palm-Mar en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Playa El Callao.

Dit is een strand in een natuurlijke staat, zonder bars, auto´s en winkeltjes. Het strand is bedekt met een combinatie van zan en stenen en redelijk rustig water. Onder normale omstandigheden zijn er niet veel bezoekers maar u kunt het in de hoogseizoenen wat drukker treffen. Er zijn geen parasols en ligbedden te huur en er is geen sanitair. De rotsachtige zeebodem voor het strand maakt het ook tot een geschikte plek om in alle rust te kunnen snorkelen. 


Malpaís de la Rasca.

El Malpaís de La Rasca is een ruim 300 ha groot natuurgebied dicht bij Palm Mar. Typerend zijn de kegels van kleine vulkanen die boven het landschap uitsteken tussen de lavamassa's het gebied langs zee. De streek vertoont de karakteristieken van verschillende vulkaanuitbarstingen van het basalt-type in een kustzone, Het huidige beeld is gevormd door  lavastromen van ongeveer 500.000 jaar geleden.


Playa de la Arenita

Playa de la Arenita Palm-Mar

Aan één kant grenzend aan de Cueva de la Rasca heeft het strand een door de zon verlicht heel  helder onderwaterparadijs voor iedereen die wil genieten van de natuurlijke rijkdommen  op de bodem.

De zee kan onrustig zijn omdat het erg open ligt. Het er heerlijk genieten van de rust op het strand waar de Toeristenmassa nooit volledig is aangekomen.


Montaña de Guaza en de Roque Druchi.

Op deze 428 meter hoge deze berg of beter vulkaan zijn Guanche overblijfselen gevonden zoals grotten, resten van oude hutten en begrafenissen. Tijdens de uitbarstingen van de Montaña de Guaza stroomde de lava in zuidelijke richting naar de zee en vormde zo de Mesas de Guaza en dat resulteerde aan zee in een een kleine klif, de Roque Druchi. Deze in zee stekende klif is een goede plek om en schildpadden en dolfijnen te spotten. Bij goede omstandigheden kunnen duikers er vlinderroggen bewonderen.