Vakantie in Palm-Mar.

Op een heerlijk warme locatie ligt het residentiële vakantie resort Palm-Mar dat indruk maakt met z´n brede boulevards en wuivende palmbomen.

deteiding.nl


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Palm-Mar.


Palm-Mar ligt aan de voet van de spectaculaire bergformatie Los Mogotes op een gemiddelde hoogte van 33 meter boven zeeniveau aan een een indrukwekkende baai van de Atlantische oceaan. Juist door die bergrug met als hoogste punt de 428 meter hoge Montaña de Guaza is het hele gebied gescheiden van de drukke vakantie gebieden te noorden van Palm.Mar. Bij het binnenrijden trekt het direct al de aandacht door de sierlijke ingangspoort waarop de naam van de plaats hoog bovenin de boog  aangegeven is. In dit vakantiegebied stonden vroeger maar 2 gebouwen, de oude resten van een inmiddels gerestaureerd fort of wachttoren en een hoge vuurtoren met enkele bijgebouwen uit het jaar 1898 die, onbekend voor de buitenwereld in de vergetelheid waren geraakt. Door die geschiedenis en ligging is Palm-Mar het enige vakantie gebied op Tenerife dat aan alle zijden omringd is door natuurgebieden met als meest voorname gebied Malpais La Rasca. Mede daardoor heeft het zijn exclusieve karakter behouden en mogen er geen hotels gebouwd worden. Men is bang dat de natuur te veel verstoord wordt door een te hoge druk van de stromen bezoekers die hotel-complexen met zich meebrengen. Dat betekent ook dat u er tijdens uw vakantie of om te overwinteren niet in hotels kunt verblijven maar er alleen een bungalow , een villa of een appartement kunt huren en dat dan alleen in het hogere vakantie segment. 


De eerste bebouwing in het gebied van Palm-Mar waren enkele bungalows met hier en daar een wat grotere villa en het geheel leek meer op een slaperig dorp aan een zandweg. Die bungalows vormen, zeker aan de zeekant, nog steeds de kern van het gebied, meer landinwaarts en aan de randen, tegen de natuurgebieden aan staan de grote gebouwen met appartementen die later, ongeveer vanaf het jaar 2000, in het gebied gebouwd zijn en nog steeds gebouwd worden voor bewoners die het als eerste of als tweede woning in gebruik nemen of het te huur aan vakantiegangers. Ten behoeve van de verhuur daarvan ligt in dit residentiële vakantie resort aan de zuidkant van de boulevard een wit-zand-strand met ligbedden en strandstoelen en daar is ook de tropisch aandoende strandbar Bahía Beach gevestigd waar u kunt eten en drinken. In het dorp bevinden zich 2 kleinere supermarkten en meer dan 10 goede restaurants met verschillende stijlen en een aantal cafes en bars. Het bekendste restaurant is El Pescaito, een lokaal visrestaurant waar u plaatselijk gevangen vis in Palm-Mar kunt gaan eten.  Dat kunt u te voet doen met een rustige wandeling onder de palmen die op de boulevards groeien.


Voor sportieve doeleinden liggen er op 15 minuten afstand van Palm-Mar vier 18 holes golfbanen en tegen het dorp aan is er de 9-holes golfbaan Los Palos Golf Resort. De zee biedt volop mogelijkheden om tijdens uw vakantie te gaan duiken om de grootste zeeschildpadden van Tenerife, prachtige pijlstaartroggen, kleurrijke murenen, schilderachtige papagaaivissen en nog veel meer van de mooie onderwaterwereld van de oceaan bij Tenerife te bekijken.

Als u alleen wat wilt gaan wandelen tijdens uw vakantie of bij het overwinteren is Palm-Mar één van de beste keuzes om uw vakantie door te brengen omdat het dorp langs de brede boulevards en tussen de wuivende palmbomen vrijwel vlak is en ook het natuurgebied Malpais La Rasca aan de zeekant redelijk vlak is. Echte stranden zijn er niet veel behalve het aangelegde zandstrandje bij Bahia Beach en de rotsachtige stranden La Arenita in het noordelijke gedeelte en Playa El Callao ten zuiden. Het kost echter wel wat inbeeldingsvermogen om dat laatste strand een echt strand te noemen. Niettemin is het tijdens uw vakantie een bezoekje waard. Al helemaal als u dit gebied heeft uitgekozen om er te overwinteren.


Niet vergeten mag worden dat Palm-Mar ook een medisch centrum heeft, het Centro Médico Palm Mar dat aan de noordelijke zijde van het dorp ligt.


Weer en klimaat.

Palm-Mar ligt in het bijzondere gebied in het zuiden van Tenerife waar de rust belangrijk is en u toch niets tekort komt. Juist vanwege het weer en het klimaat liggen niet alleen hier maar ook iets verder weg meer exclusieve vakantie gebieden met een golfbaan en een eigen strand. Het heerlijke weer met een heerlijk verkoelend windje maakt dit gebied aantrekkelijk. Bekijk de kaart voor de precieze ligging.

 


Conclusie voor vakanties:

Als u tijdens uw vakantie wilt genieten van het prachtige klimaat van Tenerife en u zoekt een residentieel gebied aan zee waar onder de zon en aan het kleine strand het nodige te doen is, is Palm-Mar voor u een geschikte en zonzekere locatie.

Overwinteren:

Voor overwinteren is dit residentiële gebied meer dan geschikt door het altijd lenteachtige klimaat, de goede wandelmogelijkheden, de voorzieningen, de comfortabele huur appartementen, de leuke restaurants en de vaak gezellige sfeer.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows en appartementen in Palm-Mar zijn:

Vivienda Vacacional Bahía Azul     locatie↗     -    La casita de Andrea     locatie     -      Casa Legend Tenerife    locatie↗      -    Tenerife relax apartment    locatie↗     -    Ocean view Palmar     locatie


Foto galerij vakanties in Palm-Mar. Klik voor vergrotingen.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Palm-Mar

deteiding.nl