Lees de nieuwsflits van oktober; de ambassade komt naar Tenerife, vraag nu paspoort of ID-kaart aan. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » Guia de Isora

Guia de Isora, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Guia de Isora.

Video van Guia de Isora.

Guía de Isora is een gemeente in het zuidwesten van het eiland. Het toeristische hart is het kleine vissersdorpje Playa San Juan met een kleine haven en een 15 km lange kuststrook. Tegenwoordig is het geliefd vanwegen de ontspannen sfeer in de omgeving en in de dorpen.

Foto selectie van Guia de Isora.


Een historie van armoede.

Vóór de verovering van Tenerife was Guía één van de negen koningkrijken van de Guanchen ofwel één van de negen Menceyatos. Het strekte zich uit van de Punta de Teno tot de kloof van Erques en omvatte dus de ook de Malpaís van Isora. Het woord Malpaís is een Spaanse banaming voor een gebied dat extreem ruig, moeilijk te doorkruisen en onbruikbaar voor gewassen is.

Daardoor was de grond extreen goedkoop en dus vestigden slechts weinigen zich op het hogere deel van de gemeente. In het begin was dit gebied dus niet erg bevolkt: in 1558 wordt er gezegd dat het "een onbevolkt land is, behalve de ene of de andere hut waar iemand woont en zijn geiten of schapen houdt".

Dit is waarschijnlijk de reden waarom de parochiekerk pas in 1738 werd gebouwd, in de tijd van bisschop Juan Francisco Guillén. Dankzij de familie Ponte bestaat er echter al sinds de 16e eeuw een kleine pelgrimskapel en in 1624 werd de eerste burgemeester van Guía de Isora benoemd.

Het leven en de ontwikkeling van de gemeenschap zijn altijd gekenmerkt door een strijd om te overleven, een strijd tegen het landschap en de weinig productieve landbouw. Toch werden hier schapen en geiten gehouden, wat de aanwezigheid van textielfabrikanten verklaart.

Alleen de watervoorziening, en later het toerisme, maakte de bloei en ontwikkeling van dit gemeentelijk gebied mogelijk.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Guia de Isora bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.               

 En, liever alleen horizontale foto´s.