Bezienswaardigheden en wat is er te doen in San Miguel de Abona?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in San Miguel de Abona en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

Deze kleine stad heeft een lange historie en dankt daaraan zijn vele kleine monumenten. Lopend door de Calle da la Iglesia vind u veel van de oude sfeer terug, zeker als u bij de uit 1665 daterende kerk komt. Wellicht is het langgerekte centrum het best bewaarde geheim van het zonnige zuiden op Tenerife. San Miguel de Abona kent als één van de weinige stadjes een viering van het feest "Corpus Christi" waar tijdens dit feest een langgerekt zandtapijt gemaakt word door de inwoners. De meeste bekendheid geniet dit stadje dankzij de kleine stranden, de twee golfcomplexen en de jachthaven.

.

Onze verontschuldigingen, maar dit is de enige pagina over "wat te doen" die nog niet af is. We werken er aan.Een bezienswaardigheid en beslist leuk om eens te doen is een bezoekje aan de lokale markten, de Mercadillo Golf del Sur, en de Mercadillo San Miguel de Abona.


Fiestas en Feestdagen bij San Miguel de Abona.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van San Miguel de Abona zijn maar liefst 9 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Montaña Amarilla  -  Calle de la Iglesia  -  Iglesia de San Miguel Arcángel  -  Biblioteca Municipal  -  Golf del Sur  -  Amarilla Golf & Country Club  -  Casa Cuatro Esquinas  -  Casa natal de Juan Bethencourt  -  El Calvario  -  La Casa Azul  -  Museo de Historia Casa del Capitán  -  Amarilla Sailing Club.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij de toeristische kantoren in San Miguel de Abona.

Bureau voor toeristische informatie in San Miguel de Abona El Puente:

  • Adres:  Ctra a Los Abrigos16, 38620 San Miguel de Abona,
  • Routecode: 39XJ+4W    Locatie ↗
  • Telefoon: 922 16 77 91 /  922 70 05 96
  • E-mail: turismo@sanmigueldeabona.org
  • Openingstijden: De ma - za, 08:30 a 13:30 uur en op ma en wo, 16.30 tot 18.30. Gesloten op zondag en op feestdagen.

Bureau voor toeristische informatie in San Miguel de Abona El Caracol:

  • Adres:  Avenida Galván Bello, sin número 38620 San Miguel de Abona,
  • Routecode: 29QP+RV    Locatie ↗
  • Telefoon: 922 738 664
  • E-mail: turismo@sanmigueldeabona.org
  • Openingstijden: Ma. - vr.  08.00 -14.00 uur.  Dit kantoor is waarschijnlijk permanent gesloten.

Pagina: doen in San Miguel de Abona

deteiding.nl