Vakantie in San Juan de la Rambla.

Als u houdt van een wat oudere en pittoreske omgeving in uw vakantie is San Juan de la Rambla een heerlijk plek waar veel kleine bezienswaardigheden te zien zijn.


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in San Juan de la Rambla,


Relatief onbekend maar toch één van de pareltjes is de gemeente San Juan de la Rambla. Het aan zee gelegen kleine maar pittoreske dorp heeft nog de kenmerken van hoe het dorpsleven ooit op Tenerife was. Met name een wandeling langs de zee door het gehucht El Rosario is tijdens uw vakantie de moeite waard.

In het dorp staat de oude kerk Iglesia de San Juan temidden van handelshuizen en een klein klooster. Buiten dat bezienswaardige gebied strekken zich een paar straten uit die in de eeuwen na de eerste gebouwen tot stand zijn gekomen en een wandeling meer dan rechtvaardigen. Er zijn niet te veel cafe's, restaurants en bars in het plaatsje maar degene die er zijn hebben een voldoende aanbod voor vrijwel iedereen.


Iets ten oosten van het dorp ligt op een heuvel het nog kleinere dorpje Las Aguas dat leuk is om even in te lopen. Direct daarnaast is een parkeerterrein en aan het einde daarvan is een wandelpad langs de zee dat na een korte wandeling via de Ribera del Mar bij een piepklein centrum uitkomt. Daar begint ook het langgerekte gehucht El Rosario met het kapelletje Ermita de la Virgen del Rosario als begin. Verderop gaat het gehucht door tot aan het rotsstrand Playa de los Terreros dat tevens de uitloop in zee van de Barranco de Ruiz is. Deze hele wandeling is zeer bezienswaardig en zeker  de moeite waard. Overigens, het straatje is te smal om met een auto door te rijden.  San Juan de la Rambla ligt aan de voet van een hoge berg die u kunt belopen via een wandeling door de Baranco de Ruiz. Dat is een stevige wandeling die echter goed gemaakt wordt door de prachtige uitzichten over de gemeente en de zee.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in San Juan de la Rambla kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op. Bovendien kunt u daar de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar een bezoekje aan te brengen.

San Juan de la Rambla heeft ook een cultureel centrum waar u films en toneel kunt bekijken, er is een natuurlijk een postkantoor. Klik hierboven op de knop "nuttige informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat


Weer en klimaat.

San Juan de la Rambla ligt aan de noordkust van Tenerife direct aan zee en dat geeft het een mild klimaat met net iets koelere zomers en iets warmere winters dan het zuiden van het eiland. Omdat het aan de kust ligt is er niet veel neerslag.


Conclusie voor vakanties:

Liefhebbers van wat oudere en pittoreske omgevingen kunnen tijdens een vakantie hun hart ophalen in deze kleine gemeente waar toch zoveel bezienswaardigheden zijn te zien. De logies mogelijkheden zijn echter beperkt.

Overwinteren:

Ofschoon San Juan de la Rambla vrij veel te bieden heeft is het wellicht toch onvoldoende voor een overwinteringsperiode tenzij u het doel heeft om op verschillende plekken te overwinteren.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen in San Juan de la Rambla zijn:

El Hostal de Cubo     locatie    -    Casa Ubalda      locatie↗    -  Phoenix Canariensis    locatie↗    -     Finca San Juan    locatie↗   -    Casa Aguita     locatie↗


Foto galerij vakanties in San Juan de la Rambla. Klik voor vergrotingen.


Pagina: vakantie in San Juan de la Rambla

deteiding.nl