Callao Salvaje, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Callao Salvaje.

Video van Callao Salvaje.

Aan de zuidwest kust van Tenerife, direct naast het playa Paradi;so, ligt het dorp Callao Salvaje in een mooie en rustige omgeving ingebed. Er is een zandstrandje maar overwegend is de kust hier rotsachtig en behorlijk stijl maar u kunt er mooie wandelingen maken. Het vakantiedorpje beschikt over winkels, leuke bars en heerlijke restaurants.

Foto selectie van Callao Salvaje.


Fiestas en Feestdagen.

Callao Salvaje kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Callao Salvaje of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Callao Salvaje↗


Callao Salvaje is een recent verstedelijkt ruraal gebied waar geen bijzondere (historische) gebouwen of natuur te vinden is. Het is een aantrekkelijke omgeving om een heerlijke zonvakantie te vieren zonder het rumoer dat de sommige andere vakantie stranden hebben. De zon schijnt er vrijwel altijd en er valt relatief weinig regen. Volgens velen schijnt er het vaakst de zon, regent er het het minst en zijn de temperaturen er het hoogst van heel Tenerife.