Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Callao Salvaje en Playa Paraiso?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Callao Salvaje en Playa Paraiso en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent. Bekijk het in deze reisgids.

deteiding.nl


Wat is er te doen in Callao Salvaje en Playa Paraiso? Het is vooral een heerlijke omgeving om in te wonen en naar de kleine stranden te gaan met veel rust om je heen. Bezienswaardigheden zijn er er eigenlijk niet of het zou het oude industriele monument El Balito moeten zijn. De belangrijkste stranden om te bezoeken zijn Playa Ajabo, Playa Las Galgas en  Playa El Pinque. Zodra er nieuwe attracties in Callao Salvaje zijn plaatsen we het direct in deze reisgids.


El Balito.

Waarschijnlijk is deze bezienswaardigheid alleen bij enkele duikers en vissers bekend. Het is een bescheiden industrieel monument maar wel een bijzondere. Een oud vissersdok met een kleine pier op twee niveaus. Het bestaat uit de ruine van een loods, een overdekte maar open werkplaats voor bootjes, een kraan om boten uit en in het water te plaatsen en iets landinwaarts een kleine vuurtoren. Het is een ideale plek voor duikers vanwege de prachtige onderwater natuur. Het ligt net ten noorden van Callao Salvaje.


Playa Ajabo

Dit is een vrij nieuw en rustig strand. Het is omgeven door tuinen en ligstoelen en parasols zijn te huur. Er zijn sanitaire voorzieningen en een kleedruimte. Dit rustige strand kent het grootste deel van het jaar een rustige zee.Als u zin heeft in een wandeling, vindt u een aantal bars en restaurants vlakbij het strand. Of u kunt gaan genieten van de omliggende rust- en recreatiegebieden die eveneens van recente datum zijn.


Playa Las Galgas.

Als een schelp die een beetje open staat om de parel te kunnen zien. Zo ligt Playa Las Galgas verscholen tussen de kliffen in Adeje aan het einde van de gelijknamige barranco. Met slechts 50 meter is het geen lang strand. het geeft geen voorzieningen zoals parasols en ligbedden maar met het zwarte lavazand, de palmbomen, de windstille zwemomstandigheden en de  prachtige omgeving is het strand een juweel voor iedereen die van rust houdt.


Playa El Pinque.

Het strand van playa El Pinque ligt in een kleine baai in het verlengde van het hard-rock hotel net naast de gebouwen van Playa Paraiso. Het is een strand met een rustige zee maar met veel kiezels en zwart vulkaanzand. Over het algemeen is het een rustig strand met maar weinig bezoekers.

Er zijn wandelpaden met trappen om de hoger gelegen wegen en de parkeergelegenheid te bereiken.


Fiestas en Feestdagen bij Callao Salvaje.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Callao Salvaje zijn maar liefst 15 lokale feestdagen, fiestas en andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Nog meer om te ontdekken: Mirador de la Gomera en Poseidon's well.


Callao Salvaje heeft geen kantoor met toeristische informatie.

Voor bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is. U kunt terecht bij de toeristische kantoren van Adeje.

Zie: Toeristische informatie Adeje↗

Pagina: doen in Callao Salvaje

deteiding.nl