Arafo, video, foto´s, weer en vakantie informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Arafo en Tenerife.

Informatie video van de beroemde romeria in Arafo.

Arafo heeft op het hele eiland de reputatie dat het de beste muziekanten voortbrengt. Muziek zit de bewoners diep in het bloed, een traditie die een eewuenoude oorsprong heeft waardoor Arafo al lang "Het muziek dorp" wordt genoemd. De romeria (een boerenoptocht) in Arona geldt als de meest indrukwekkende romerias van Tenerife.

Foto selectie van Arafo.


Fiestas en Feestdagen.

Arafo kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Arafo of in de directe omgeving zijn 6 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Arafo↗


Overweldigende natuur.

Barranco de Añavigo, het zegt u waarschjnlijk niets maar het is de meest spectaculaire baranco van het eiland. Het ligt vlakbij Arona. Er zijn niet veel wandelingen door de barranco maar ze zijn wel zeer de moeite waard. Siete Lomas is een hoger gelegen berglandschap met vurige rotspunten die spaarzaam begroeid zijn met Canarische dennen. Een beeld om nooit te vergeten is de aanblik van de Volcán de las Arenas. Het is een vulkaan die nog steeds niet begroeid is en zich aan alle kanten slechts door zwarte zandwanden laat zien.

Gallerias en treintjes.

In de Barranco de Amance, een andere barranco  bij Arafo ligt verstopt in de bossen de Galería de "El Drago", Een galleria is een waterstroom die ondergronds door natuurlijke tunnels stroomt. De eigenaren van die gallerias hielden de gallerias vrij van de stenen die soms naar beneden vielen. Daarvoor gebruikten ze een soort mijn  spoorlijntje tot ver in de rotsen. Op deze plek zijn de spoorlijnen nog goed bewaard. Tezamen met de ruige natuur vormen ze een uniek decor.


Tips voor dorpen en gebieden in de gemeente Arafo.

  • La Hidalga

La Hidalga ligt in het lager gelegen kustgebied van de gemeente, ongeveer vier kilometer van het gemeentelijk centrum. Het ligt op een gemiddelde hoogte van 228 mmeter..

Ligging ↗ van La Hidalga