Lees de nieuwsbrief van oktober over nieuwtjes en foto´s van de bosbranden, over de koffie-ochtenden voor iedereen en overwinteren op Tenerife. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Arafo, video, foto´s, weer en vakantie informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Arafo en Tenerife.

Informatie video van de beroemde romeria in Arafo.

Arafo heeft op het hele eiland de reputatie dat het de beste muziekanten voortbrengt. Muziek zit de bewoners diep in het bloed, een traditie die een eewuenoude oorsprong heeft waardoor Arafo al lang "Het muziek dorp" wordt genoemd. De romeria (een boerenoptocht) in Arona geldt als de meest indrukwekkende romerias van Tenerife.

Foto selectie van Arafo.


Overweldigende natuur.

Barranco de Añavigo, het zegt u waarschjnlijk niets maar het is de meest spectaculaire baranco van het eiland. Het ligt vlakbij Arona. Er zijn niet veel wandelingen door de barranco maar ze zijn wel zeer de moeite waard. Siete Lomas is een hoger gelegen berglandschap met vurige rotspunten die spaarzaam begroeid zijn met Canarische dennen. Een beeld om nooit te vergeten is de aanblik van de Volcán de las Arenas. Het is een vulkaan die nog steeds niet begroeid is en zich aan alle kanten slechts door zwarte zandwanden laat zien.

Gallerias en treintjes.

In de Barranco de Amance, een andere barranco  bij Arafo ligt verstopt in de bossen de Galería de "El Drago", Een galleria is een waterstroom die ondergronds door natuurlijke tunnels stroomt. De eigenaren van die gallerias hielden de gallerias vrij van de stenen die soms naar beneden vielen. Daarvoor gebruikten ze een soort mijn  spoorlijntje tot ver in de rotsen. Op deze plek zijn de spoorlijnen nog goed bewaard. Tezamen met de ruige natuur vormen ze een uniek decor.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Arafo bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                    En, liever alleen horizontale foto´s.