Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Candelaria, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Candelaria.

Video van Candelaria.

Candelaria is cultureel één van de belangrijkste plaatsen van de Canarische eilanden. In de baseliek van Candelaria huist de bescherm heilige Nuestra Señora de la Candelaria, La Morenita. Zij is de bescherheilige van de hele Canarische archipel. De baseliek heet volledig Basílica y Real Santuario Mariano de Nuestra Señora de Candelaria.

Foto selectie van Candelaria.


De Guanches.

Het  ooit zo rustige vissersdorpje is nu een favoriete plek voor bezoekers vanwege deze zwarte Madonna. Maar zeker niet minder omdat naast de baseliek de 9 Guanche koningen in metershoge standbeelden afgebeeld zijn  op het centrale plein van Candelaria, het Plaza de patrona de Canarias. De Guanchen zijn de oorspronkelijke bewoners van Tenerife die het in een langdurige oorlog hebben moeen afleggen tegen de Spanjaarden. In het Museo de la Naturaleza y Arqueología in Santa Cruz is er veel over de Guanchen ten toon gesteld.

Zeevruchten

Candelaria is een prachtige stad om een dagje te bezoeken en haar wonderen en getuigenissen van de verleden tijd te bewonderen. Het heeft een ontspannen sfeer en liefhebbers van zeevruchten komen er zeker aan hun trekken. De omgevig van Candelaria heeft een lange promenade die vanaf het oude stadje over gaat in een moderne variant. De stranden zijn daarbij vrijwel constant aan uw zijde maar op één plek sfeervol onderbroken door het oude haventje met oude vissers bootjes.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Candelaria bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. 

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3. En, liever alleen horizontale foto´s.