Candelaria, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Candelaria.

Video van Candelaria.

Candelaria is cultureel één van de belangrijkste plaatsen van de Canarische eilanden. In de baseliek van Candelaria huist de bescherm heilige Nuestra Señora de la Candelaria, La Morenita. Zij is de beschermheilige van de hele Canarische archipel. De basiliek heet volledig Basílica y Real Santuario Mariano de Nuestra Señora de Candelaria.

Foto selectie van Candelaria.


Fiestas en Feestdagen.

Candelaria kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Candelaria of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Candelaria↗


De Guanches.

Het  ooit zo rustige vissersdorpje is nu een favoriete plek voor bezoekers vanwege deze zwarte Madonna. Maar zeker niet minder omdat naast de basiliek de 9 Guanche koningen in metershoge standbeelden afgebeeld zijn  op het centrale plein van Candelaria, het Plaza de patrona de Canarias. De Guanchen zijn de oorspronkelijke bewoners van Tenerife die het in een langdurige oorlog hebben moeten afleggen tegen de Spanjaarden. In het Museo de la Naturaleza y Arqueología in Santa Cruz is er veel over de Guanchen ten toon gesteld.

Zeevruchten

Candelaria is een prachtige stad om een dagje te bezoeken en haar wonderen en getuigenissen van de verleden tijd te bewonderen. Het heeft een ontspannen sfeer en liefhebbers van zeevruchten komen er zeker aan hun trekken. De omgeving van Candelaria heeft een lange promenade die vanaf het oude stadje over gaat in een moderne variant. De stranden zijn daarbij vrijwel constant aan uw zijde maar op één plek sfeervol onderbroken door het oude haventje met oude vissers bootjes.