Lees de nieuwsflits van November met alles over gastronomie op Tenerife en de belasting op huizen in Tenerife

Güímar, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Güímar.

Video van Güímar.

Güímar ontleent zijn grootste bekendheid aan de pyramides die daar staan.  Maar dat is zeker niet het enige waarom Güímar een bijzondere plaats is. Er is een levendig centrum met een bekende boeren markt. De gemeente heeft een lange kust en een haventje, Puertito de Güímar. Een vrij nieuw kustdorp met rustige maar goede stranden aan een moderne boulevard met een aantal goede restaurants.

Foto selectie van Güímar.


Teide Observatory.

De gemeente Güímar reikt tot in de hoogste gebieden van het eiland en binnen haar grenzen bevindt zich op de hoogte van Izaña de Teide Observatory, een internationale astronomisch centrum voor de bestudering van de ruimte en de zon. Samen met Chili en Hawaï zijn de Canarische Eilanden een van de drie beste plekken op aarde om de hemel te waarnemen. 

Natuurgebieden.

In de bergen ten zuid-westen van  Güímar op de grens met Fasnia bevindt zich de barranco de Herques, een natuur monument van internationale betekenis. Hier is ook de grot van d 1000 mummies, een in 1770 ontdekte begraafplaats van de Guanchen.  De Ventanas de Güímar zijn  een schepping van mensenhanden die samen met de natuur een ogenschijnlijk onmogelijke combinatie hebben gevormd om het eiland van water te voorzien.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Costa del Silencio bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt.

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.

En, liever alleen horizontale foto´s.