Güímar, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Güímar.

Video van Güímar.

Güímar ontleent zijn grootste bekendheid aan de pyramides die daar staan.  Maar dat is zeker niet het enige waarom Güímar een bijzondere plaats is. Er is een levendig centrum met een bekende boeren markt. De gemeente heeft een lange kust en een haventje, Puertito de Güímar. Een vrij nieuw kustdorp met rustige maar goede stranden aan een moderne boulevard met een aantal goede restaurants.

Foto selectie van Güímar.


Fiestas en Feestdagen.

Güímar kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Güímar of in de directe omgeving zijn 17 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Güímar↗


Teide Observatory.

De gemeente Güímar reikt tot in de hoogste gebieden van het eiland en binnen haar grenzen bevindt zich op de hoogte van Izaña de Teide Observatory, een internationale astronomisch centrum voor de bestudering van de ruimte en de zon. Samen met Chili en Hawaï zijn de Canarische Eilanden een van de drie beste plekken op aarde om de hemel te waarnemen. 

Natuurgebieden.

In de bergen ten zuid-westen van  Güímar op de grens met Fasnia bevindt zich de barranco de Herques, een natuur monument van internationale betekenis. Hier is ook de grot van d 1000 mummies, een in 1770 ontdekte begraafplaats van de Guanchen.  De Ventanas de Güímar zijn  een schepping van mensenhanden die samen met de natuur een ogenschijnlijk onmogelijke combinatie hebben gevormd om het eiland van water te voorzien.