De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in San Marcos

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in San Marcos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in San Marcos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Ermita San Juan Bautista.

Deze kleine kapel voor vissers en zeelieden is één van de weinige voorbeelden van de Biedermeier stijl op Tenerife en alleen daarom al een bezienswaardigheid. Het is ontwopen door Antonio Pintor. Op de pastelblauwe achtergrond heeft het filigrane roomwitte details.

Het groter dan verwachte interieur heeft een neo-gotisch altaar van gelakt blank hout  terwijl in de   eveneens pastelblauwe ruimte fresco's als blauwe omlijstingen de versieringen vormen onder het plafond gewelf.


Playa de San Marcos

Dit is een leuk strand om gezien te hebben en tevens één van de rustigste stranden van het eiland. Het sikkelvormige strand ligt goed beschermd tegen de golven in een bijna omsloten baai. Het heeft zwart vulkanisch zand waarop vaak wat grote stenen te vinden zijn. Er zijn douches, strandstoelen die te huur zijn,en  restaurants met terrassen met uitzicht op zee,  Parkeren kan op een iets hoger gelegen parkeerplaats.


Muelle de las estatuas.

Onder het terras van restaurant Amarca bevind zich een vroeger wereldwijd bekend monument, De beelden van San Marcos.  Het kwam vaker voor dat de kades versierd waren met beelden maar de tand des tijds heeft ze vrijwel overal vernietigt. Door de unieke ligging in de baai van San Marcos zijn ze hier gedeeltelijk bewaard gebleven. Dit is geen bezienswaardigheid waar u voor om zult rijden maar als u er toch bent en een stukje naar de haven loopt is het zeker even het kijken waard.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.