De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Punta del Hidalgo

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Punta del Hidalgo?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Punta del Hidalgo en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Faro de la Punta del Hidalgo

De vuurtoren in het Punta del Hidalgo is een 50 meter hoge vuurtoren met een opmerkelijke architectuur. Deze moderne vuurtoren heeft een bijzonder en hoekig ontwerp van  niet gelijke en onregelmatige zuilen met een oplopende hoogte. De vuurtoren werd voltooid in 1992 en was 2 jaar later werkzaam. De  vuurtoren maakt deel uit van een breder moderniseringsplan voor vuurtorens op Tenerife.


Playa del Arenal

Dit strand ligt tussen Bajamar en Punta del Hidalgo, en is omringd door bergen. Het is een zwart zandstrand en het is aan te raden om bij eb te komen omdat het strand dan veel breder is.  Het kan er heel stil zijn omdat het ver buiten alle toeristiche gebieden ligt en ook voor de bewoners van Tenerife is het wat veraf gelegen.Om bij het strand te komen is een wandeling nodig vanuit Punta del Hidalgo, 


Canal de Bejia

Deze wandeling gaat  niet via gemarkeerde paden wat enig ongemak kan veroorzaken. De wandeling is lang, ongevaar 7 uur. Het bijzondere ervan is om het Bejía-kanaal over te steken, dat hoog boven Barranco Seco loopt,  zo hoog dat het soms duizeligheid kan veroorzaken. Toch is de wandeling met zijn enorme kloven, fantastische uitzichten en unieke berg formaties zeer de moeite waard.


Piscina natural.


Iglesia Punta Del Hidalgo,


Mirador Punta Del Hidalgo.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.