Vakantie in Puerto de la Cruz.

Als u graag naar de groenere gebieden van Tenerife op vakantie gaat en toch graag veel wilt zien en doen is Puerto de la Cruz de beste keuze.

deteiding.nl


Klik op onderstaande knoppen voor veel meer informatie en bezienswaardigheden over vakanties in Puerto de la Cruz.


Al vroeg in de 19e eeuw kon Puerto de la Cruz zich verheugen in een grote stroom toeristen die zich vermaakten in de zonnige en lommerrijke omgeving van deze, toen nog, kleine stad. Uit alle delen van Noord Europa kwamen kunstenaars, schrijvers, avonturiers en mensen in ruste hier op vakantie om van de eeuwige lente, de zee en de verfijnde gastronomie  te genieten.

Uit die tijd zijn een aantal lanen en attracties overgebleven die nu nog te bezichtigen zijn zoals de Paseo Martianez, Parque Taoro, Jardín Sitio Litre en de al in 1788 gemaakte Jardín Botánico. Het leven was er goed en ontspannen en dat is nu nog steeds een beetje zo.  Puerto straalt een rust uit die in andere vakantiegebieden niet (meer) aanwezig is. Men ontmoette elkaar in het roemrijke Café de Paris aan de nu nog imponerende boulevard van de stad. In latere tijden kwam daar een bijzondere dierentuin bij, het uit 1972 daterende Loro Parque. 

Nu is Puerto de la Cruz een oord om vakantie te vieren en voor veel dagjesmensen een gebied om te winkelen op de kilometerslange zee boulevard en de omliggende straten tussen de talloze cafe's, bars en restaurants. Een ander geliefd doel is de rustige maar internationale wijk La Paz waar veel huizen liggen voor tweede bewoning en voor gepensioneerden uit andere delen van de wereld.


In de omgeving van Puerto de la Cruz is de natuur het tot hoog in de bergen en langs de hele kustlijn uitbundig aanwezig. De dichte bossen in de hoger gelegen gebieden maken eindeloze wandelingen tijdens uw vakantie mogelijk en in de volle natuur met elkaar bijeen komen kan op de vele picknickplaatsen die het gebied rijk is. Er is een keur aan dorpjes in de omgeving die bijna allemaal een bezoekje meer dan waard zijn en dat geldt zeker voor de vele sfeervolle plaatsen met dromerige pleinen onder oeroude bomen die u ten westen van Puerto de la Cruz kunt bezoeken. Vaak staat er midden op zo´n plein een muziek kiosk of paviljoen. Heerlijke gebieden om wat te eten of te drinken en druk is het er vrijwel nooit, , ook niet in een vakantie periode.


Puerto de la Cruz is een groene stad. De botanische tuin of beter, de Jardín de Aclimatación de La Orotava laat u een overdaad aan tropische en subtropische planten zien die u zelden elders in zo'n soortenrijkdom kunt tegenkomen en in de Jardín Sitio Litre kunt u orchideeën tegenkomen die u elders niet snel zult zien. Een ander voorbeeld is het hele lange Playa Jardin dat eigenlijk een strand is tussen de zee en het park. Overal in Puerto de la Cruz is veel groen te zien en dat geeft uw vakantie in dit gebied een ander gevoel dan de gebruikelijke vakantiegebieden. Dit deel van het eiland ligt in de Orotava vallei, een komvormig gebied dat ontstaan is door het instorten van een oudere vulkaan. De resten daarvan zijn in de Atlantische oceaan gegleden tot voor de kust van Puerto de la Cruz. Het gebied is daardoor wat zachter geglooid dan elders op het eiland en is omringd door hoge bergen.


Als u wilt weten wat er allemaal te doen is in Puerto de la Cruz kunt u op de knop "wat is er te doen" klikken want daar staan alle bijzondere gebouwen en plekjes in de stad op. Bovendien kunt u daar de gegevens van het lokale toeristische informatie kantoor vinden. Het is altijd leuk om daar tijdens uw vakantie een bezoekje aan te brengen.

Puerto de la Cruz heeft ook een auditorium waar u films en toneel kunt bekijken, er is een cultuur centrum voor tentoonstellingen en verder is er natuurlijk een postkantoor en een bibliotheek. Klik hierboven op de knop "alle informatie" voor de adressen. Daar vindt u natuurlijk ook het politiekantoor en het gemeentehuis voor het geval er tijdens uw vakantie iets mis gaat.


Weer en klimaat.

Puerto de la Cruz ligt direct aan de noordelijke kust van Tenerife waar het, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna het hele jaar zonnig is. De stad ligt echter ook tegen een berghelling aan en de gebouwen met een ligging boven de 300 meter hebben al vaak veel minder zon en lagere temperaturen dan direct aan de kust. Dit weerfenomeen speelt langs alle kusten op Tenerife met steile bergen direct bij de zee. Iets om tijdens uw vakantie rekening mee te houden.


Conclusie voor vakanties:

Voor een vakantie waarin de beleving van de groene gebieden in combinatie met veel vertier is Puerto de la Cruz het meest aangewezen gebied voor een heerlijk en ontspannen verblijf.

Overwinteren:

Als u graag wilt overwinteren is Puerto één van de betere plekken om naar toe te gaan vanwege de relatieve rust en de vele voorzieningen.


Enkele goede vakantie verblijven, bungalows, hotels en appartementen in Puerto de la Cruz zijn:

Sol Costa Atlantis    locatie      -      Apartamentos Masaru    locatie↗      -    Hotel Magec     locatie↗       -    Apartamentos Casablanca     locatie↗     -    Hotel DWO Nopal     locatie↗

 


Foto galerij vakanties in Puerto de la Cruz. Klik voor vergrotingen.


Alle vakantie- en badplaatsen staan op de pagina Vakantie op Tenerife↗

Pagina: vakantie in Puerto de la Cruz

deteiding.nl