Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Güímar?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Güímar en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Sala de Navegación Primitiva.

In een grote tent op het etnografisch park van de Güimar (zie hieronder) staan enkele middelgrote replica's naast de zeer indrukwekkende“ Ra II ”, de papyrusboot waarmee Thor Heyerdahl in 1970 de Atlantische oceaan overstak. Er staat tevens een kleinere replica, de "Kon Tiki" waarmee Heyerdahl eerder de Stille oceaan overstak. De derde bezienswaardigheid is de Tigris die voor de afgebroken reis over de Indische oceaan model staat.

Met deze drie schepen heeft Thor Hyerdahl bewezen dat overtochten over de oceanen daadwerkelijk mogelijk zijn. Hoe indrukwekkend ook, daarmee is nog niet bewezen dat het in het verre verleden ook gebeurd is. Maar in elk geval is deze ruimte een bezoek maar dan waard omdat het laat zien dat met primitieve hulpmiddelen, boten en een enorm doorzettingsvermogen mogelijk is om oceanen te bedwingen.


Etnografisch park van de Güimar-piramides.

Dit park is in 1991 aangelegd door Thor Heyerdahl, eigenaar van het land. Het bestaat uit een reeks verspringende piramides die hij naar verluidt vond tijdens archeologische opgravingen in het gebied. Hij ontwikkelde de theorie dat ze verband houden met die van Mesopotamië, Peru of Mexico, een theorie die algemeen als twijfelachtig en weinig  waarheidsgetrouw wordt gezien.

De universiteit van La Laguna linkt na zorgvuldig onderzoek de pyramides aan lokale activiteiten van een vrijmetselaar aan het einde van de 19e eeuw. Toch is het zeer de moeite waard om het hele park te bekijken.


Puertito De Guimar.

El Puertito is een wijk van Guimar aan zee, een echte aanrader om te bezoeken. Het hoofdstrand wordt beschermd door enkele dijken verder in de zee  om, sterke golven te vermijden.

Als je wilt ontsnappen aan de stress van de ultra-toeristische gebieden van Tenerife, is Puertito de Guimar de goede plek om eens naar  toe te gaan. 

Het heeft kleine haven en een lange boulevard waarachter een wijk met lage flats staat. Er zijn voldoende eet en drink gelegenheden voor maaltijden van gemiddelde kwaliteit.