Lees de nieuwsflits van augustus over de haringdag, een puzzeltocht, nieuwe whatsapp groep en hoe een auto te kopen Klik rechtsonderaan op elke pagina.

San Marcos, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en San Marcos.

 San Marcos ligt aan een kleine baai aan de kust vlakbij Los Realejos temidden van uitgestrekte bananenvelden. Het is een klein dorpje met een sikkelvormig klein strand en slechts enkele restaurants. De omgevong maakt het één van de charmanste plaatsjes van Tenerife.

Foto selectie van San Marcos.


Baaitjes met zwart zand.

Aan de zeekant van de baai beschermen natuurlijke uitlopers van de rotsen rondom de baai zwemmers tegen de hoge golven die in dit deel van Tenerife nog wel eens voorkomen. Aan de hele noordkust zijn dit soort baaitjes te vinden. Soms met enorme rotsen en soms met het zwarte, natuurlijke zand van vulkanisch materiaal.

Veilig zwemmen.

Vanaf het begin van de 19e eeuw was Puerto de la Cruz het meest Mondaine gebied van Tenerife maar die plaats ligt aan de open zee. In die tijd reden er koetsen naar tot op het zwarte zand van San Marcos om daar de kinderen beschermd door de zeearmen in de baai veilig te kunnen laten zwemmen.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in San Marcos bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. 

De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.

En, liever alleen horizontale foto´s.