San Marcos, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en San Marcos.

 San Marcos ligt aan een kleine baai aan de kust vlakbij Los Realejos temidden van uitgestrekte bananenvelden. Het is een klein dorpje met een sikkelvormig klein strand en slechts enkele restaurants. De omgevong maakt het één van de charmanste plaatsjes van Tenerife.

Foto selectie van San Marcos.


Fiestas en Feestdagen.

San Marcos kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In San Marcos of in de directe omgeving zijn 13 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij San Marcos↗


Baaitjes met zwart zand.

Aan de zeekant van de baai beschermen natuurlijke uitlopers van de rotsen rondom de baai zwemmers tegen de hoge golven die in dit deel van Tenerife nog wel eens voorkomen. Aan de hele noordkust zijn dit soort baaitjes te vinden. Soms met enorme rotsen en soms met het zwarte, natuurlijke zand van vulkanisch materiaal.

Veilig zwemmen.

Vanaf het begin van de 19e eeuw was Puerto de la Cruz het meest Mondaine gebied van Tenerife maar die plaats ligt aan de open zee. In die tijd reden er koetsen naar tot op het zwarte zand van San Marcos om daar de kinderen beschermd door de zeearmen in de baai veilig te kunnen laten zwemmen.