Bajamar, video, foto´s, weer en nuttige informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Tenerife en Bajamar.

Video van Bajamar.

Bajamar is één van de plaatsen op Tenerife die verborgen schatten in zich bergt. 

Foto selectie van Bajamar.


Bajamar kent net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In Bajamar of in de directe omgeving zijn 14 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij Bajamar↗


Bajamar geniet de meeste bekendheid door de hoge golven die er door het bijzondere verloop van de kust en het strand kunnen ontstaan. Golven van 6 of 7 meter hoog zijn geen uitzondering en dat levert een uniek spektakel op. Langs de zee loopt over de hele lengte van het dorp een boulevard en iets landinwaarts loopt een straat met een aantal cafe´s, bars en restaurants. De straat en de boulevard zijn met elkaar verbonden.

Om te kunnen zwemmen in het zeewater is er een natuurlijk zwembad dat het water van de verfrissende zee combineert met een rustige golfslag. Als u toch liever in zee zwemt is er iets verder een kiezelstrand waar u uitgebreid kunt zwemmen en zonnebaden.


Liefhebbers van golfsurfen kunnen in dit dorp uitstekend terecht, nergens op Tenerife zijn de golven hoger dan in Bajamar en op de dagen dat de golven hun hoogste pieken bereiken is het er vol van liefhebbers die de mooiste capriolen op hun planken uithalen. Voor niet surfers is dit gebied ook op die dagen een bezoek meer dan waard.