Wat zijn de corona maatregelen voor uw reis naar Tenerife?

Afhankelijk van de ernst van de besmettingen worden op Tenerife maatregelen tegen corona / covid genomen.

Lees hier de informatie over de actuele maatregelen voor uw verblijf en uw reis naar Tenerife.

Verwante onderwerpen:


Binnen Europa geldt voor Tenerife een geel reisadvies en daarom bestaat er geen bezwaar tegen reizen naar Tenerife maar dient u wel op te letten.

Beknopte samenvatting van de maatregelen op Tenerife.

  • Er is geen avondklok op Tenerife.
  • U dient zoveel mogelijk een afstand tot anderen van minstens 1,5 meter te handhaven.
  • Iedereen boven de leeftijd van 6 jaar dient in elke binnenruimte zoals kantoren, winkels, hotels, bars en restaurants (behalve aan tafel). een mondkapje te dragen.
  • Het dragen van mondkapjes is buiten niet verplicht.
  • Op Tenerife geldt geen quarantaineplicht als u aankomt.
  • De maximale groepsgrootte op terrassen, in restaurants en bars én binnenshuis is 6 personen.

Uitgaan op Tenerife.

Sinds 16 februari heeft u bij een bezoek aan een restaurant, bar, theater, bioscoop e.d. geen coronatoegangsbewijs meer nodig.

Wat moet u regelen voor uw vertrek naar Tenerife. 

U moet aantonen dat u niet besmet bent. Dat kunt u met een QR-code op uw mobiele telefoon laten zien of met een papieren bewijs daarvan.

Dat papieren bewijs is altijd handig om mee te nemen voor het geval dat uw telefoon het net even niet goed doet.

Eén van de volgende bewijzen moet u daarvoor kunnen laten zien.

  • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig bent gevaccineerd. De laatste prik moet dan minimaal 14 dagen en maximaal 9 maanden geleden zijn gezet. Het maakt niet uit of dat uw tweede of derde prik is geweest.

  • Een herstelbewijs waaruit blijkt dat u hersteld bent van Covid-19. Het bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven.

  • Een negatief testbewijs. Reizigers vanaf 12 jaar die naar Tenerife gaan moeten binnen 72 uur voor aankomst een PCR-, LAMP-, TMA-test of binnen 24 uur voor aankomst een antigeentest laten afnemen met een negatief resultaat. Een zelftest wordt niet toegelaten.

Naast één van de bovengenoemde 3 bewijzen moet u een gezondheidsverklaring invullen als u met de boot of per vliegtuig op Tenerife aankomt.

Reizigers die per vliegtuig of boot naar Spanje reizen dienen een SpTH formulier in te vullen.

Dit is een gezondheidsverklaring die 48 uur voor vertrek ingevuld moet worden. Dat kunt u doen via deze link.  Klik hier

Zonder deze verklaring kunt u niet aan boord van het vliegtuig of de boot.

Na het invullen ontvangt u een QR-code die u afgedrukt én digitaal mee moet nemen. Bij het inchecken en na de landing op Tenerife wordt de code gecontroleerd.


Covid "radar".

Op Tenerife en de andere Canarische eilanden bestaat een covid “radar” die u op vrijwillige basis kunt gebruiken. Via een app kunt u geinformeerd worden als u vlak bij een besmet persoon bent geweest.

Er bestaan reisverzekeringen met een covid dekking waarmee u extra reis- en verblijfkosten vergoed kunt krijgen. Vraag aan uw reisorganisatie hoe u die verzekering kunt afsluiten.


Bovenstaand is een gedeelte van de maatregelen waarmee u te maken kunt krijgen. Als u alle maatregelen en beperkingen wilt lezen kan dat op de speciale pagina alle corona beperkingen op Tenerife.

Verwante onderwerpen:

Indien u de actuele  aantallen over corona besmettingen wilt weten kunt u informatie vinden op: