Wat zijn de actuele maatregel tegen corona / covid op Tenerife?

Afhankelijk van de ernst van de besmettingen worden op Tenerife maatregelen tegen corona / covid genomen.

Lees hier de actuele maatregelen.

Verwante onderwerpen:

7 januari. Tenerife komt vanaf a.s. maandag in code 4 - donkerrood terecht.


Vanaf maandag 10 januari zijn de volgende maatregelen van kracht:

 

1. Er mogen privé niet meer dan 6 personen bij elkaar aan tafel zitten of in een groep zijn.   Uitzondering: meer dan 6 personen uit één huishouden.

2. Horeca op Tenerife. Buiten maximaal 6 peronen aan één tafel tot 01.00 uur bij een maximale capaciteit van 50%  van het terras. Binnen mag de capaciteit tot 33% benut worden. Lopen op het terras moet vermeden worden. Roken, dansen, karaoke, enz. is verboden, ook op de terrassen. Bar en buffet of zelfbediening moeten gesloten blijven. Er moet minimaal 2 meter tussen aangrenzende tafelstoelen of groepen tafels zijn.

3. Sport. In binnenruimtes mag slechts 33% van de capaciteit worden benut en er dient altijd een afstand tussen de deelnemers van minimaal 2 meter te blijven bestaan.  In buitenruimten mag 50% van de capaciteit worden benut en er dient eveneens een afstand tussen de deelnemers van minimaal 2 meter te blijven bestaan. U moet tijdens het sporten steeds een mondmasker dragen.  Als bij teamsporten de 2 meter afstand tussen de spelers niet gehandhaafd kan worden mag de sport niet beoefend worden.

4. In alle publiek toegangkelijke ruimtes dient u een masker te dragen.

5.  Overal buiten uw eigen huis dient u een masker te dragen op alle momenten dat u geen 1.5 meter afstand van anderen meer kunt houden. Alleen als u sport of in de vrije natuur loopt hoeft dit niet totdat u de afstand van 2.5 meter tot een ander niet meer kunt bewaren.

6..De horeca mag tot 01.00 uur in de nacht geopend zijn.

7. Ziekenhuiscentra en gezondheidscentra. Bezoeken zijn niet meer toegestaan tenzij het u uitdrukkelijk toegestaan is.

8. Openbaar vervoer op Tenerife. De maximale capaciteit in de bussen en trams is 33%. Eten, drinken, praten mag niet, ook niet via de mob. telefoon.

9. Als u iemand van buiten uw huishouden meeneemt in uw auto dienen alle inzittenden een masker te dragen.

10. In taxi´s mogen er slechts 2 mensen op een rij zitten.

11. Op stranden mag slechts 50% van de capaciteit worden benut en er mogen geen grotere groepjes dan van 4 personen zijn.


Bovenstaand is een samenvatting van de maatregelen waarmee u het meest te maken zult krijgen. Als u alle maatregelen en beperkingen wilt lezen kan dat op de speciale pagina alle corona beperkingen op Tenerife.

Verwante onderwerpen:

Indien u de actuele  aantallen over corona besmettingen wilt weten kunt u informatie vinden op: