Tenerife tips, suggesties of informatie.


10.  El Sitio Litre of de orchideeëntuin in Puerto de la Cruz.

Oorspronkelijk was het huis achterin de orchideeëntuin een een herenhuis dat in 1730 als klooster gebouwd is en 44 jaar lang als zodanig gebruikt is.  Veel later, in 1996 kocht ene John Lucas het huis van de engelse Molly Smith die er sinds jaar en dag liederijke feesten gaf.

De nieuwe eigenaar stelde de tuin tegen betaling open voor publiek  en sinds die tijd kunt u de uitbundige en sierlijke tuinen bezoeken. Een deel van de tuin staat vol met ruim 200 soorten orchideeën. Daarnaast staan er bougainvilles, bromelia's, palmen, hibiscussen, flamboyants en een veelheid aan soorten bloemen die elke hoek van de tuin een andere geur geven.


9. Plaza San Francisco in Santa Cruz de Tenerife.
Het is één van de stilste pleinen in het oude centrum van Santa Cruz de Tenerife. Eromheen zie je oude gerestaureerde huizen. Het zijn de typische Canarische huizen, geel of rood geverfd, Er heerst een gezellige, rustige sfeer op het plein en men kan er op de terrasje goed eten. Aan de korste zijde staat een voormalige apotheek waarin nu een goed restaurant gevestigd is.
Het plein is heel schaduwrijk dankzij de aanwezigheid van verschillende grote oude bomen.

Aan de noordkant is er de oude rechtbank, een goed gerenoveerd formeel gebouw met een prachtige façade, direct daarnaast staat de kerk van San Francisco.


8. Playa de La Tejita. 

Dit is het grootste natuurlijke strand van Tenerife. Het is vaak in een magisch rood licht gehuld door het bijzondere zonnespel op Montana Roja, dat te zien is aan de westkant van het strand.

De afgelegen ligging van het zandstrand is ideaal voor lange wandelingen en zonnebaden. Door de ligging is er een zekere bescherming tegen de harde wind die vaak op de andere stranden van El Medano te vinden is.

Vrijwel op het strand ligt de charmante bar Chiringuito Pirata, Ook die is een bezoekje waard.


7. Los Lavaderos, een wasplaats voor lakens en kleding uit vervlogen  tijden.

Los Lavaderos is een wasplaats om kleding en ander wasgoed zoals lakens en dergelijke te wassen.

Wasplaatsen waren vroeger op veel plaatsen te vinden maar slechts enkelen zijn bewaard gebleven waaronder deze in El Sauzal. Een andere staat in b.v. Amersfoort.

Bekijk het stromende water dat vers, ruisend en tintelend uit de rotswanden komt.

In het park staat een café met een schitterend uitzicht.


6. Het dorpscentrum van Los Silos.

Dit charmante en rustige, historische stadscentrum ligt onder de berg Aregume. Rondom een behoorlijk groot dorpsplein met uiteraard een kiosk voor muziek uitvoeringen e.d. liggen de belangrijkste gebouwen van het dorp. Iets naast het plein staat de kerk met een strak wit suikertaart ontwerp.

Dankzij de bevoorrechte locatie heeft Los Silos een enorm gebied binnen het gemeentelijk gebied dat wordt gekenmerkt door een buitengewone biodiversiteit.  Ten noord-westen van het dorp kunt u kilometers lang langs de zee wandelen.


5. Mirador de El Lance.
Op de weg die naar beneden gaat van Icod el Alto naar Los Realejos bevindt zich dit indrukwekkende uitzichtpunt. Deze Mirador heeft een prachtig uitzicht over de vallei van La Orotava en de gementen die daar in liggen: Los Realejos, La Orotava en Puerto de la Cruz.

Direct ernaast staat het enorme bronzen beeld van Mencey Bentor, hij werd bekend omdat hij zich liever naar beneden storte dan dat hij zich gevangen liet nemen door de Spanjaarden die bezig waren Tenerife te veroveren.

Op de mirador een kleine kiosk en een restaurant aanwezig.


4. De maagd van het licht bevindt zich in Los Silos.

In de 16e-eeuwse kerk van Nuestra Señora de la Luz, bevind zich een kostbaar beeld van de Virgen de La Luz. Volgens de legende werd het aan de kust gevonden door een Portugese visser. 

In september viert men de verheffing van de maagd. Dit proces bestaat uit het plaatsen van het beeld van de Maagd in haar kleedkamer van het hoofdaltaar door middel van een mechanisme waarbij, handmatig, de troon met het beeld langzaam omhoog wordt gebracht in een structuur die doet denken aan een lier van typische Canarische wijnmakerijen. Dit is uniek op de canarische eilanden.


3. Niet zo bekend maar fascinerend, Cueva del Viento ofwel de grotten van de wind.
Met deze grot heeft Tenerife een heel bijzondere atractie ontdekt:  de langste ondergrondse lava grot van Europa. Deze grot is 17 kilometer lang. Helaas is alleen een klein deel ervan  toegankelijk voor het publiek. Maar toch geeft dit stuk een uniek inzicht in een adembenemende natuurlijke omgeving onder de grond.

Bezoek aan de grot kan alleen met een rondleiding. Het ecosysteem van Cueva del Viento is erg kwetsbaar en daarom kan een bezoek aan de grot maar 4 keer per dag met een gids plaatsvinden op dinsdag t/m zaterdag.

Om teleurstellingen te vermijden kunt u het beste van tevoren reserveren.


2. Het Palmetum van Santa Cruz de Tenerife is een botanische tuin gespecialiseerd in palmen. Het ligt op een heuvel met uitzicht op de oceaan in Santa Cruz. De tuinen bevatten naast de ruim 600 sooreten palmen, watervallen, beekjes en vijvers, een museum gewijd aan palmen en een schaduwhuis. Het project is in 1995 gestart op een voormalige stortplaats en is in 2014 voor het publiek geopend. De waardevolle palmcollectie is gericht op palmen uit alle delen van de wereld. Daarnaast zijn er bomen en struiken van andere planten te zien die samen met de palmen georganiseerd zijn in "biogeografische secties".

Alle tuinen worden onderhouden zonder pesticiden en zonder kunstmest.


1. Agrarische markt in Tacoronte.

Deze markt wordt gehouden in de Barrio de San Juan in Tacoronte en biedt de boeren uit de omgeving de mogelijkheid hun waren direct aan de consument aan te bieden. Er worden lokale groenten, fruit en verse vis aangeboden, en ambachtelijke producten die nog volgens de traditionele methoden van Tacoronte bereid worden, zoals gebak, kaas, honing etc.

De markt wordt op zaterdag en zondag gehouden van 09.00-14.00.


Met onderstaand formulier kunt u uw suggestie of tip naar ons toesturen.              Bedankt voor uw moeite.