Van de meeste evenementen wordt een verslag gemaakt.

Op deze pagina kunt u die lezen en later nog eens terug kijken.


Picknick in de bergen ......

Onder het ruisende groen van de hoge bomen zouden we elkaar treffen. Weliswaar zonder gebruik te maken van de barbeque-stookplaatsen, maar samen genietend van de meegebrachte etenswaren onder het genot van een glas wijn of een sapje.

Het was mooi bedacht, maar geen realiteit.

De picknick werd een lunch; het organiserend

commitee sprak af dat van afstel geen uitstel komt.

In de toekomst zien we elkaar bij een picknick ......... in de bergen.


40 Jaar nederlandstalige vereniging El Teide.

Een feestje daar is iedereen voor in en zeker als de nederlandstalige vereniging 40 jaar bestaat; dat moet gevierd worden.

Het prachtige landgoed van Bodega Los Frontos in Granadilla de Abona was het decor voor dit feest. Rond 14.00 uur begon het gazon onder de bomen vlak voor de Bodega zich te vullen met 74 feestelijk aangeklede mede-leden en ontstond er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en de heerlijke tapa´s die geserveerd werden. Iedereen had het prima naar zijn of haar zin, ook al door de aanwezigheid van de 4-koppige muziekband: Quarteto Talisman.

Na een poosje was iederen er wel aan toe om even te kunnen gaan zitten en verhuisde het hele gezelschap naar de feestzaal. Prachtig gedekte tafels en feestelijk aangeklede stoelen stonden daar voor ons klaar. Onder de vrolijke klanken van het muziekkwartet zocht iedereen een plaats aan de grote ronde tafels.

Na het openingswoord door de organisator van dit mooie gebeuren, Henk van den Herik, kreeg onze nieuwe voorzitter Peter Debets de gelegenheid een en ander over de toekomst van de club te vertellen. In het kort kwam het erop neer dat een nieuw bestuur een nieuwe aanpak heeft met nieuwe initiatieven en alle leden van de nederlandstalige vereniging El Teide werden gestimuleerd hier aan mee te werken.

De glazen op de tafels waren inmiddels voorzien van gewoon of geestrijk vocht en het voorgerecht werd opgediend. De organisatie had een prachtig diner samengesteld en iedereen liet het zich goed smaken. Tussendoor werd er heel wat afgebabbeld en van stoel gewisseld.

Tussen de gangen door werd er druk van de gelegenheid gebruik gemaakt om te dansen en zelfs onze Theo samen met Nicole lieten zien dat dansen plezier is!

De geschiedenis van de clubwerd gememoreerd door Anneke van `t Hull, die lid is vanaf de oprichting van de Vereniging. Een mooi verhaal met namen uit het verleden en hoe het zo gekomen is en hoe het er toen aan toeging in de club. Op de website kunt u haar verhaal in z´n geheel lezen.

Aan alles komt een eind en na nog wat opzwepende muziek van ons kwartet, waarbij heel veel beentjes van de vloer gingen, was het toch tijd om op te stappen. De bussen naar het noorden en het zuiden stonden klaar om iedereen weer veilig thuis te brengen.

Dank aan de organisatoren, speciaal aan Henk van den Herik, voor dit geweldige feest.


Verslag nieuwjaars receptie 2020.

Stel je een oude, maar goed gerestaureerde finca voor, met wat scheven ramen en wat vakwerkbouw, losjes gegroepeerd rondom een binnenplaats. Oude bomen en planten ertussen en je krijgt een beeld van de plek waar we een proost uitbrachten op elkaars geluk en gezondheid in het nieuwe jaar.

De bediening kwam met de regelmaat van de klok de oude staldeuren uit met nieuwe schalen gevuld met hapjes en de bediening kwam soms handen tekort om alle glazen te vullen in het gewenste tempo. Geanimeerde gesprekken ontstonden dus juist bij het uitgifte punt van de drank.

Een vrolijk geroezemoes dus.

 


VERSLAG KERSTVIERING 2019

Wat is het een mooi voorrecht om eind december met een glas cava en amuses op het zonovergoten terras van La Guinguette in Piedra Hincada 

ontvangen te worden voor een kerstdiner, een diner waar we naar hadden uitgezien.

 

Op de uitnodiging was het al een mooie opsomming van bijzondere gerechten, maar om mee te maken was het een groot feest. De koks wisten 

wat ze moesten doen om een kerstdiner juist dat beetje extra te geven om het tot een waar feestmaal te maken. Vanaf het voorgerecht met 

huisgemaakte patés tot aan de “baked Alaska” als toetje was het diner prachtig verzorgd en een ware belevenis om te proeven. Daartussen

werden een pompoensoep geserveerd en een papillot gevuld met vis en zeevruchten of kalkoen gevuld met zuidvruchten, met daarvoor een

“trou Normand”, een eetlustopwekkertje, van appelsorbet met Calvados.

 

De sfeer zat er al snel in. Wat wil je ook met zo'n fijne groep van bijna 60 deelnemers, die precies weten wat ze aan elkaar hebben en 

elkaar aan de verschillende tafels opzoeken om gezamelijk te proosten en te eten. Het was en bleef gezellig.

 

We bedanken de deelnemers, de organisatoren en uiteraard de bediening en koks van La Guinguette voor het welslagen van dit feestmaal.

Op veler verzoek vindt u op onze website het recept voor de “baked Alaska”: 


Deze evenementen zijn helemaal verzorgd door vrijwilligers.

En er zijn gelukkig al heel wat vrijwilligers binnen de vereniging aan de slag.  Maar met meer is leuker.  We overleggen ook graag eens met u. 


LEIDENS ONTZET / HARINGDAG 2019

Al meer dan 10 jaar is Club Miramar de vaste plek voor Leidens ontzet met haring en hutspot. Zo ook nu. Het bestuur en de de twee leidende organisatoren Nita en Tino hadden alles in het werk gesteld om het evenement zo goed mogelijk te laten verlopen voor de ruim 80 aanwezigen. Uiteraard met behulp van een aantal vrijwilligers.

 

Na een inleidend welkomst woord van Peter Debets kwam Josien Wortelboer in meerdere talen uitleg geven over de historie van die dag. Intussen was de hutspot in de keuken bereid door een aantal vrijwilligers die al om 9 uur in de ochtend begonnen waren.
Na enige uitleg over het verloop van de dag konden we van de haringen, de gehaktballen en de hutspot gaan genieten.

Dat smaakte meer dan goed. De meeste mensen namen nog een bordje.
Ook het toetje van Miramar was heerlijk gekozen en verzorgd.

 

Nadat iedereen uitgegeten was vertelde Tino wat het clubprogramma is voor de komende maanden.
1 december wordt gewoontegetrouw het Sinterklaas feest gehouden. Op 2 december vertrekt de sint naar Apeldoorn.
Op 26 december is er weer een kerstlunch.
De Nieuwjaarsreceptie gaat natuurlijk ook door maar een datum is nog niet bekend.
Bestuur en vrijwiilligers dragen samen zorg voor al deze bijeenkomsten.
Daarna was er een lovend woord voor alle hulp die de leden/vrijwilligers boden en ze werden allemaal bij naam genoemd.

 

Onder applaus werden zij en het bestuur bedankt voor het vele werk dat zij hadden verzet.
Tenslotte heeft Tino gesproken over de nieuwe website van de vereniging, over de achtergronden en wat daar allemaal mee mogelijk is.

Als vanuit het niets kwamen drie dames de lootjes voor de loterij verkopen die daarna een twintigtal winnaars opleverde die blij met hun gewonnen prijzen weer aan tafel gingen zitten.


Toen was het officiele gedeelte afgelopen en begonnen de deelnemers aan het natafelen dat voor de laatsten tot 7 uur duurde.
Al met al was het een hele gezellige en spontane dag.


KONINGSDAG 2019 OP TENERIFE

De viering van koningsdag was dit jaar weer een toppertje. Met zo’n kleine 50 leden (veel leden zijn al terug naar Nederland), vierde nederlandstalige vereniging El Teide deze nationale feestdag op Tenerife. De festiviteiten vonden plaats bij Bodequita Tito’s en na het zingen van het Wilhelmus en het toasten op de koning met een oranjebittertje, werd genoten van een over  heerlijke uitgebreide lunch!


NIEUWJAARSRECEPTIE 2019

De nieuwjaarsreceptie vannederlandstalige vereniging El Teide bij restaurante Atuvera in Puerto de la Cruz was meer dan top vandaag!

De gasten kwamen van alle hoeken van het eiland speciaal voor dit evenement en de goede keuken naar Atuvera.


KERSTLUNCH 2018

De kerstlunch van nederlandstalige vereniging El Teide was sfeervol, gezellig en lekker! Een mooi gedekte tafel, een vlotte bediening, 

De koks hadden zich uitstekend voorbereid en bezorgden de gasten een meer dan voortreffelijke lunch.


Nederland DAG 2018

De Nederlandse dag werd dit jaar gehouden in Den Bosch en georganiseerd door Frits en Greet van der Bie. We startten in Brasserie Restaurant Bolwerk.

Bij aankomst werden we ontvangen door Frits en Greet en voorzien van koffie en een smakelijke Bossche bol. Nadat iedereen aanwezig en bijgepraat was namen we de gelegenheid om ons recentelijk overleden lid, Frank Caljouw , te gedenken en om Huub en Gerda te bejubelen omdat zij beiden op deze dag jarig waren.

Daarna kregen allen van Greet een gedetailleerde plattegrond van Den Bosch aangereikt met daarop de route die alle evenementen van vandaag met elkaar verbond.

Van Brasserie Restaurant Bolwerk togen we naar de rondvaart over de Binnendieze: een aantal riviertjes IN de binnenstad. We werden in twee groepen (boten) verdeeld en verrijkt met een zeer deskundige gids, die ons e.e.a. uitlegde over de Binnendieze:
Omdat Den Bosch in het verleden weinig ruimte had om uit te breiden, is een groot deel van de Binnendieze, vele kilometers lang, overbouwd met huizen! Na een behouden vaart maakten we ons op voor het volgende evenement.

Zo arriveerden we in Brasserie Pilkington waar ons een keur aan sandwiches plus consumpties werd voorgeschoteld, die beide smakelijk werden geconsumeerd.
Na uitgebreid bijbabbelen bleek: time flies when you have fun. Spoedig werd het tijd voor het volgende evenement: de St. Jan!

Bij de St. Jan aangekomen werden we wederom in twee groepen verdeeld en wederom voorzien van een uitstekende gids. Zij maakte duidelijk dat de St.Jan niet alleen van binnen, maar ook van buiten een bezienswaardigheid is. Na hierbij stil te hebben gestaan zetten wij de excursie binnen voort.
Met pilaren van vloer tot plafond was de eerste indruk van deze kathedraal, tevens basiliek, bijzonder imposant. Onze gids hield halt op diverse plekken in de kathedraal om ons uitleg te geven over allerlei interessante onderwerpen. Vervolgens konden we enkele uurtjes naar eigen inzicht en genoegen doorbrengen om gezamenlijk op tijd te arriveren in Lunch- en Dinercafe van Puffelen waar we gezellig en smakelijk dineerden en deze succesvolleNederlandse dag afrondden.

Met de hartelijke dank aan Frits en Greet van der Bie die deze Nederlandse dag opperdetop organiseerden en uiteraard dan aan Jan Koster die financieel-administratieve kant van de dag weer prima voor elkaar had.

Was je er niet bij? Geeft niet: volgend jaar is er weer een Nederlandse dag!

Han van der Erve


Graag houden we u op de hoogte van alle activiteiten.

Schrijf u daarom in voor de nieuwsbrief.