Nieuwsflits december 2022.

In deze nieuwsflits o.a.

De mooiste Belenes of kerststallen op Tenerife

De feestdagen op Tenerife in 2023


De kersttijd is begonnen op Tenerife.

Overal kunt u de kleine en grotere kerststallen bewonderen op Tenerife. Als u goed oplet zelfs in privé huizen. Als de deur open staat zullen de eigenaren u meestal trots uitleg geven over hun zelfgemaakte kerststal.  Het kan echter ook zo zijn dat een Belén al generaties lang in de familie is. Dit soort kleine kerststalletjes zijn vaak prachtige bezienswaardigheden.

In La Orotava zijn de meeste kerstallen te vinden maar La Laguna en Santa Cruz de Tenerife kennen ook een groot aantal Belénes die altijd gratis in kerken, winkelcentra en gemeentehuizen te bewonderen zijn. Daarnaast kunt u in vrijwel alle dorpen en andere steden op Tenerife Belénes aantreffen die, hoe klein ook, vaak de moeite waard zijn om te bekijken.

We zijn bijna aan het einde van het jaar gekomen en het volgende nieuwsbericht komt uit op 2 januari.  We willen alle lezers van de nieuwsbrieven bedanken voor de aandachtige wijze waarop onze nieuwsberichten in dit jaar werden gelezen.

Tot slot wensen we u een mooie kersttijd toe temidden van degene waarmee u die tijd het liefst doorbrengt.

Met vriendelijke groet, de redactie van deteiding.nlDe kerstallen of Belenes op Tenerife.

Elk jaar rond de kerstdagen of Navidad kunt u in veel plaatsen op Tenerife een Belén of kerststal bewonderen. We bespreken een aantal daarvan.


De feestdagen op Tenerife in 2023.

Zoals elk jaar plaatsen we in het laatste nieuwsbericht een overzicht van de feestdagen in het komende jaar op Tenerife.


Eén van onze eerste leden vraagt om uw hulp.

Lees de oproep van onze leden Arina en Gert van Spijker voor een bijdrage t.b.v. schoolkinderen in Glinsk. een dorp dat in Oekraine ligt.


Er zijn weer bezienswaardigheden op Tenerife bijgekomen.

In diverse plaatsen zijn er bezienswaardigheden bijgekomen of veranderingen aangebracht. Bekijk de kaarten.Lees ook informatie over:Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.