Nieuwsflits oktober 2022.


advocaat Tenerife
advocaat Tenerife
advocaat tenerife

De rol van een advocaat bij het kopen van een huis.

Er is veel interesse om op Tenerife een huis of appartement te kopen en dat is heel begrijpelijk omdat het milde klimaat, de spectaculaire natuur en de mooie stranden een geliefd verblijfsoord vormen.

Om er zeker van te zijn dat het aankoopproces goed en ordentlijk verloopt hebben we de rol van de advocaat in dat proces beschreven. Een advocaat op Tenerife is uw waardevolle vertrouwenspersoon die ervoor zorgt dat u niet met ongewilde of u onwelgevallige zaken geconfronteerd wordt.

We beschrijven de rol van de advocaat van het begin tot het einde, zowel tegenover de verkoper van een huis of appartement als tegenover de makelaar en de notaris.

Met vriendelijke groet, de redactie van deteiding.nl


Informatie over de meest gewilde plaatsen voor het kopen van een huis vind u hieronder.


Adeje en Playa de las Americas.

Dit is het meest mondaine gedeelte van Tenerife waar veel appartementen en villa´s te koop zijn. De stranden en de horeca zijn het meest uitgebreid aanwezig van heel Tenerife. Houdt u er rekening dat de prijzen van de huizen en appartementen hoog zijn. Er is bijna een overdaad aan restaurants en bars langs de stranden.


Puerto de la Cruz.

In Puerto de la Cruz en de wijde omgeving is een groot aanbod van huizen en appartementen. Het gebied wordt overwegend (naast vele tinerfeños) bewoond door Belgen, Nederlanders en andere noord-europeanen die vast op Tenerife wonen. In de omgeving is veel te doen. Rustieke dorpen en spectaculaire natuur voeren daarbij de overhand. Daarnaast zijn er vele musea en bezienswaardige dorpen en stadjes.


Los Cristianos.

Los Cristianos is het oudste gedeelte van het zonnige zuiden. Er zijn tegen een relatief lage prijs mooie appartementen te koop met fraaie uitzichten. De stranden zijn goed verzorgd, vertier is er genoeg en voor kinderen is het een familieparadijs. Los Cristianos heeft rustieke straatjes vol bars en cafés.


Palm-Mar

Deze urbanisación is de meest residentele plaats van Tenerife. Er staan regelmatig mooie appartementen en huizen te koop . Het heeft eigen voorzieningen en een klein maar zeer gewild strand. De prijzen zijn niet aan de lage kant maar u krijgt daar veel voor terug.


Costa del Silencio.

De belgische ondernemer Michel Albert Huygens was zeker een man met visie. Hij schiep met TenBel de eerste grote urbanisación van Tenerife net naast het plaatsje Las Galletas. Het geheel is nu wat gedateerd maar tussen de laagbouw zijn goede kansen om een mooie (schakel) bungalow te vinden tegen een redelijke prijs.


Los Gigantes.

In Los Gigantes woont u tussen de meest spectaculaire natuur die tenerife in een grotere  woonomgeving te bieden heeft. De prijzen zijn relatief hoog maar daar komt natuur in de omgeving en de zee voor terug. Het uitgaansleven is royaal en vertier is er genoeg. Vrijstaande huizen zijn er een zeldzaamheid.


Wonen in de buurt van de lokale bevolking.

Voor dit onderdeel is geen link beschikbaar.

Verspreid over heel Tenerife zijn er nog veel meer mogelijkheden om huizen en appartementen te kopen. Doorgaans is dat in kleine en vriendelijke plaatsen waar de lokale bevolking de overhand heeft. In die plaatsen zult u slechts zelden een buitenlandse krant kunnen kopen. Noord-Europeanen wonen er vaak omdat ze graag tussen die lokale bewoners willen wonen maar ook omdat het aanbod van vrijstaande huizen met tuin en zwembad juist daar groot is en er veel te koop zijn. 


Wonen in de rurale gebieden.

Voor dit onderdeel is geen link beschikbaar.

Buiten de dorpen en steden zijn vaak prachtige boerderijen en landelijke huizen te koop die u naar eigen inzicht volledig kunt renoveren. De prijzen zijn laag en de mogelijkheden groot. Landelijke gebieden hebben het voordeel dat u ver weg bent van de toeristische drukte en intensief met de lokale bevolking om kunt gaan.


Als afsluiter wat informatie over de stranden op Tenerife.

De informatie over de 30 meest bezienswaardige of mooiste stranden van Tenerife.


Lees ook informatie over:Eerdere nieuwsberichten kunt u teruglezen op een aparte pagina van De Teiding.

Als u iemand kent die de nieuwsbrief graag wil ontvangen kunt u die hieronder opgeven.
Ook als uw partner de nieuwsbrief graag apart wil ontvangen.

Tot het volgende nieuwsbericht over Tenerife.