Op deze pagina herdenken wij de leden die ons ontvallen zijn.


Heden bereikte ons het bericht dat vorige week Frans Schumann is overleden. Frans genoot grote bekendheid op Tenerife vanwege zijn verdiensten voor de toeristische ontwukkeling van Tenerife. Frans was de echtgenoot van ons lid Greet Schumann.


Op 3 september overleed John Jongerius.

John was in de wintermaanden één van de vaste bewoners van ons eilend. Bijna iedereen kende hem als een rustige wat ingetogen man die altijd goed was voor een vriendelijk woord en een glimlach.

Iets op de achtergrond was hij op bijna alle evenementen aanwezig en genoot daar steeds zichtbaar van. Hij bllijft in onze herinnering als een positief medelid die met iedereen goed op kon schieten.


Op 21 maart overleed Hans Schilperoord.

Hans was tot voor zeer kort een jarenlang gewaardeerd lid van onze vereniging die regelmatig op onze evenementen aanwezig was. We zullen hem herdenken als een optimistisch mens die graag een praatje met andere leden maakte.


Op 1 februari j.l. is op 81-jarige leeftijd oud club- en bestuurslid Ankie van Aken overleden.

Vooral de oudere leden zullen haar herinneren als een vrouw die haar “mannetje” stond en die In haar bestuursperiode actief was bij de organisatie van evenementen.

Ankie was een opvallende verschijning, lang slank en met een duidelijke mening. Na een slopend ziekbed van vele jaren hebben we helaas afscheid van haar moeten nemen.

Op zondag 1 maart is zij door haar vrienden en familie herdacht in de Orchideeëntuin in Puerto de la Cruz.


Op  zaterdag 30 november 2019 overleed Hetti Las van Bennekom op 68 jarige leeftijd.

Hetti was een vrouw met een heel avontuurlijk leven achter zich. Ze voer met een groot zeilschip over de wereld zeeén, Restaureerde op Tenerife een groot en prachtig huis in La Orotave en toverde een oude finca in El Tanque om tot romantische appertementen die ze aan een groot aantal vaste gasten verhuurde. In onze herinnering leeft zij voort als een hard werkende vrouw die altijd voor andere klaar stond. Hetti had veel humor en een zacht karakter.


Op  zaterdag 15 juni 2019 overleed Corry Debets - Schaeffers op 83 jarige leeftijd.

Na lange tijd gevochten te hebben tegen de spierziekte ALS is zij daaraan  overleden. Wij zullen haar herinneren als een vrouw die met de moed en opgewektheid waarmee zij haar ziekte tot aan het laatst heeft gedragen met bewondering vevult. Wij hebben haar altijd gekend als een vrolijke vrouw met met een grote betrokkenheid met alles wat om haar heen gebeurde.


Op donderdag 2 mei 2019 overleed "Mister Rollecate" op 89 jarige leeftijd.

Velen kennen Roelof én Sinie die al vele jaren leden van de Hollandclub zijn. De eerste ontmoeting met hun was op een reis naar Tenerife. Destijds nog vanaf Groningen Airport Eelde. (2004) Wij, Piet en ik hadden net ons penthouse in Palm Mar gekocht. Tenerife was voor ons onbekend. Sinie wees ons op het bestaan van de Hollandclub. De eerstvolgende ontmoeting was bij Happy Days. Roelof, de selfmade man en Piet konden het direct goed met elkaar vinden.  Wie niet zou je zeggen. Roelof was een innemende man altijd positief denkend. Hij had een bedrijf uit het niets groot gemaakt. Vele hebben het kunnen zien tijdens een Hollanddag voor de Zwaluw en waartoe hij iedereen welcome heette.  Helaas werd Roelof getroffen door een oogziekte. Voor vele behandelingen gingen ze terug naar Nederland. Ondanks alle tegenslagen bleef Roelof een opgewekte, vrolijk man. Hij genoot van kleine dingen in het leven. Bv. Van een glaasje wijn bij het eten. Uiteraard in een goed restaurant. Waar ik vaak bij mocht zijn. Voor mij zijn ze echte vrienden. Roelof is helaas op    juni overleden. Desondanks  mag ik nog altijd mijn koffers in hún garage laten 'overzomeren'. Zulke vrienden wil je niet graag missen.  Voor Sinie wens ik dat ze het verlies van haar steun en toeverlaat gauw een plekje kan geven zodat ook zij weer kan genieten van ons bijzondere Tenerife. 

Franziska Thieleke