Lees de nieuwsbrief van mei over een bankrekening zonder NIE, sinistere geluiden, de pen, vlaggen op de stranden van Tenerife en de arte mudéjar. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Home » knopjes

zelf gemaakt aan elkaar

zelf gemaakte html

<a href="https://www.nu.nl/"><img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /></a><a href="https://www.fd.nl/"><img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /></a><a href="https://www.vk.nl/"><img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /></a>

html broncode

automaat, onder elkaar

html broncode

<div class="jw-element-imagetext-text">

<p style="text-align: left;">&lt;a href="https://www.nu.nl/"&gt;&lt;img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href="https://www.fd.nl/"&gt;&lt;img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /&gt;&lt;/a&gt;&lt;a href="https://www.vk.nl/"&gt;&lt;img src="https://f.eu1.jwwb.nl/public/r/r/l/temp-lzdnefosqwceikvxvkay/model-105-67.png" /&gt;&lt;/a&gt;</p> </div>

informatie gezondheid

gezondheids tips

fondsen

e-zines

Foto

telefoon

 

computers

koken

 verlichting

         am-i-go 

zoek____________________

Wat je moet weten over een vakantie Spanje tijdens corona

De belangrijkste informatie over de coronamaatregelen op een rij.

Reisadvies Spanje heeft een geel reisadvies. Dit betekent dat reizen naar deze bestemming mogelijk is. Klik hier voor meer informatie over de kleurcodes bij reisadviezen. Mondkapjes Verplicht vanaf 6 jaar in alle openbare binnen- en buitenruimtes. Zoals op straat, het openbaar vervoer, winkels, hotels, restaurants en bars (behalve aan tafel). Uitzonderingen zijn als je buiten aan het sporten bent en als je op het strand ligt.  Avondklok Spanje heeft geen avondklok. Social Distancing 1,5 meter Quarantaine bij aankomst Er is geen quarantaineplicht bij aankomst in Spanje.  Quarantaine bij terugkomst Mits vrij van klachten zijn er geen verplichte quarantainemaatregelen bij terugkomst in Nederland. Goed om te weten Regionale overheden nemen aanvullende maatregelen over bijvoorbeeld lokale in- en uitreisverboden, de maximale groepsgrootte op terrassen en binnenshuis, de openingstijden van winkels en horeca en een avondklok etc. Voor meer informatie over de maatregelen per regio kun je de deze pagina raadplegen (kies "Travel to Spain, select your destination region", en kies het gebied waar je naartoe reist op de kaart).

Wat moet ik regelen voor mijn vakantie? 

Hier vind je alle informatie over wat je moet regelen en welke documenten je moet invullen voor jouw vakantie naar Spanje

Coronabewijs heenreis Om naar Spanje te kunnen reizen moet je één van de onderstaande bewijzen kunnen laten zien. Gebruik hiervoor je QR-code uit de CoronaCheck-app.

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd. De laatste prik moet minimaal 14 dagen en maximaal 9 maanden geleden zijn gezet. Is je vaccinatiebewijs niet meer geldig, dan kun je een boosterprik halen. Je moet dan 14 dagen wachten voordat je vaccinatiebewijs weer geldig wordt en je naar Spanje kunt reizen.  
 • Een herstelbewijs waaruit blijkt dat je bent hersteld van Covid-19. Het bewijs moet minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT-test zijn afgegeven.
 • Een negatief testbewijs. Reizigers vanaf 12 jaar die naar Spanje reizen moeten binnen 72 uur voor aankomst een PCR-, LAMP-, TMA-test of binnen 24 uur voor aankomst een antigeentest laten afnemen met een negatief resultaat. Een zelftest volstaat niet. Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie omtrent de test, voorwaarden en procedure.

FCS formulier Spaanse overheid Reizigers die per vliegtuig of boot naar Spanje reizen dienen een FCS formulier in te vullen. Deze gezondheidsverklaring vul je binnen 48 uur voor vertrek in via deze website. Wij adviseren om dit zo tijdig mogelijk te regelen. Vervolgens ontvang je een QR-code. Neem deze QR-code geprint of digitaal mee en houd deze gereed bij het inchecken en bij aankomst in Spanje.
Houd er ook rekening mee dat het niet meer mogelijk is om een papieren variant van het FCS formulier op te halen bij de airportbalie en vervolgens in te vullen. Zorg ervoor dat je dit voor vertrek hebt geregeld. Zonder ingevuld FCS formulier (QR-code digitaal of geprint) heb je helaas geen toegang tot de vlucht. 

Handige tips:

 • In de video onderaan deze pagina laten we stap voor stap zien hoe je het formulier moet invullen.
 • Heb je problemen bij het laden van het FCS formulier, probeer de website dan te openen in een andere browser (bijvoorbeeld Google Chrome).

Gezondheidsverklaring RIVM Het RIVM verplicht alle reizigers die per vliegtuig naar een bestemming afreizen binnen 24 uur voor vertrek een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier is verplicht voor zowel heen- én terugreis. Meer informatie hierover vind je hier. Coronabewijs terugreis Iedereen vanaf 12 jaar moet een Digitaal Corona Certificaat (DCC) laten zien om terug te kunnen reizen naar Nederland. Gebruik hiervoor je QR-code uit de CoronaCheck-app. Je coronabewijs (DCC) kan zijn: 

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig bent gevaccineerd. De laatste prik moet minimaal 14 dagen geleden zijn gezet.
  Ben je gevaccineerd met Janssen? Dan moet de laatste prik minimaal 28 dagen geleden zijn gezet.
 • Een herstelbewijs waarbij de positieve NAAT(PCR)-test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden moet zijn afgenomen.
 • Een PCR-test met een negatief resultaat van maximaal 48 uur oud voor vertrek naar Nederland.
 • Een antigeen sneltest met een negatief resultaat van maximaal 24 uur oud voor vertrek naar Nederland.
  Bekijk onze coronatest-pagina voor meer informatie.

Canarische Eilanden: RadarCOVID app  Voor de Canarische Eilanden wordt het aangeraden de meldingsapp voor besmettingen RadarCOVID op je mobiele telefoon te downloaden. Ga naar deze website voor meer informatie. Reisverzekering met COVID dekking Je kunt bij TUI een reisverzekering inclusief COVID dekking afsluiten. Deze COVID dekking dekt eventuele extra reis- en verblijfkosten. Klik hier voor meer informatie.

Reizen naar en binnen Spanje

Dit is wat je moet weten over reizen naar en je verplaatsen binnen Spanje. 

Vliegen met TUI fly Bekijk hier de reisvoorwaarden. Vanaf 13 jaar ben je verplicht om aan boord een mondkapje te dragen. Vlieg je NIET met TUI fly (vluchtnummer OR of TB)? Raadpleeg dan de website van je uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor meer informatie met betrekking tot de coronamaatregelen. Met eigen auto Wanneer je met de auto door een gebied rijdt met een oranje reisadvies, dan adviseert de Nederlandse overheid om zoveel mogelijk contact te vermijden en niet te tanken of tussendoor te stoppen totdat je het oranje gebied uit bent. Houd hier vooraf dus rekening mee bij het plannen van je route. Autohuur Mogelijk met beperkingen. Raadpleeg de website van de desbetreffende verhuurder voor meer informatie. Openbaar vervoer Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Mogelijkheden op bestemming

Hier vind je informatie over de activiteiten die je tijdens je vakantie in Spanje kan ondernemen. 

Coronatoegangsbewijs Om in Spanje een restaurant (binnen aan tafel), discotheek, bar, festival, theater, bioscoop etc. te kunnen bezoeken heeft iedereen van 12 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs nodig. Gebruik je QR-code uit de CoronaCheck-app om aan te tonen dat je gevaccineerd, genezen of getest bent (3G). Op welke plekken je de coronapas nodig hebt, kan per regio verschillen. Bekijk daarom via de interactieve kaart op deze website welke regels de verschillende regio's hanteren. Accommodatie In onze accommodaties zijn strikte regels opgesteld om jou een veilige en zorgeloze vakantie te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie.  Stranden Toegankelijk Restaurants Geopend met beperkingen zoals het dragen van een mondkapje (behalve aan tafel) en mogelijke verschillen per regio qua capaciteit, sluitingstijden en groepsgrootte. Het wordt aanbevolen om vooraf te reserveren.  Winkels Supermarkten en levensmiddelenwinkels zijn open. Ook niet-essentiële winkels gaan mondjesmaat open.