Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Santiago del Teide?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Santiago del Teide en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Casa del Patio.

Dit is een statig huis uit de 17e eeuw, gebouwd tussen 1665 en 1668. Het is samen met zijn persen, dorsvloeren, gang en schuren, een bijzonder voorbeeld van een voornamen boerenwoning. In 1998 werd de Hacienda de la Familia del Hoyo-Solorzano volledig gerestaureerd en is gebouw het belangrijkste historische en architectonische bezit in de Santiago del Teide. Tegenwoordig is er een 4 sterren hotel in gevestigd met 20 kamers en enige horeca.


Iglesia San Fernando Rey.

Op deze plek staat al sinds 1520 een kerk. Het huidige gebouw is in 1679 gebouwd en sindsdien vele malen verbouwd, vergroot of gerestaureerd. Met zijn vele bolvormige koepels doet het een beetje Arabisch aan. Het hele kleurrijke interieur staat met zijn vrolijke kleuren in een soort primitieve Mexicaanse stijl daarmee in een onverwacht contrast. Naast een beeld van Santiago Apóstol vult en veelheid van beelden het toch al drukke interieur van de kerk.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.