De nieuwsflits van juli is verschenen over aanhoudingen door de Guardia Civil. Klik rechts onderaan op elke pagina.

Home » Informatie » plaatsen op tenerife » doen in Los Silos

Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Los Silos?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Los Silos en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Luz

Iglesia Parroquial de Nuestra SeƱora de la Luz Los Silos

Deze kerk in het historische centum van Los Silos is omgeven door kleine gekleurde huizen in koloniale stijl, Maar dez kerk is wel de meest opvallende verschijning in het dorp. Niet in het minst door zijn felle witte gevel. De kerk is gebouwd in het midden van de zestiende eeuw en daarna aangevuld met diverse uitbouwtjes.  Gebouwd in het midden van de 16e eeuw, is het aangevuld met verschillende zijkapellen. In de 16e-eeuwse kerk van Nuestra Señora de la Luz, bevind zich een kostbaar beeld van de Virgen de La Luz.

Voor een bijzondere viering  van de verheffing van deze maagd, zie tip 4 op een andere pagina.


Plaza de La Luz.

Plaza de La Luz Los Silos

In het historische centrum van Los Silos vinden we de Plaza de La Luz. Op dir grote plein staat een kiosk uit het begin van de 20e eeuw in de vorm van een paviljoen, Het heeft twee verdiepingen in een achtkantige vorm en is ontworpen door Domingo Pisaca y Burgada. Op het plein staat het stadhuis dat gevestigd is in het voormalige gerestaureerde voormalige klooster van San Sebastián. Het plein is versierd met symmetrische bloembedden vol bloemen warboven enkele statige bomen groeien.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.