Bezienswaardigheden en wat is er te doen in El Medano?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in El Medano en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Playa El Médano.

Vaak wordt dit strand gezien als het beste strand van Tenerife als het om het strand zelf gaat. Het zand is niet zo geel, eerder wat bruin, maar zeker ook niet zwart als in  het Noorden. Het heeft veel golven en een mooie branding. De altijd aanwezige wind maakt het tot een geliefd oord voor surfers.  Met op de achtergrond Montaña Roja en het goed voorziene dorp dichtbij is het een fijne plek om eens van de rust te genieten.


Playa de la Tejita.

La Tejita strand ligt aan de andere zijde van de Montaña Roja als Playa el Medano en  is nog wat rustiger maar verder zijn de verschillen niet groot. Het strand is ongeveer 3-4 kilometer lang en heeft aan de westelijke kant een kleine bar met parasols en een paar leuke zithoeken. Er is een parkeer terrein op 500 meter van de kust. Het strand en de berg zijn geliefde onderwerpen voor fotograven.


Montaña Roja.

Op en rond de Montaña roja liggen talloze paden en paadjes als een netwerk door elkaar heen. Ze gaan naar de stranden, naar het dorp, naar de parkeerplaatsen en de berg op. Vanaf de berg zijn de Teide en de omringende bergkammen goed zichtbaar. Wandelen kost zo´n 20-25 minuten van de voet van de berg naar de top. Het is een echte belevenis om tegen zonsopgang naar boven te klimmen, of in de avond de zonsondergang te zien.


Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.