Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Arona?

.Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Arona en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.


Iglesia San Antonio Abad.

In 1627 is de eerste ermita gebouwd die in het begin van de 19e eeuw vervangen werd door de huidige kerk.
In de eeuwen daarna is het gebouw regelmatig aangepast en in het begin van de 20e eeuw werd een kleine kapel toegevoegd. De buitenzijde is eenvoudig en sober uitgevoerd met slechts een paar ramen. De binnenkant is veel uitbundiger en bijzonder kleurrijk. De balken en het dakbeschot zijn ontworpen in de lokale variant van de mudejar stijl. In het midden zelfs in een prachtige achthoekige vormentaal.


Jungle Park

Het Jungle Park ligt in de buurt van Arona en biedteen grote verscheidenheid aan grote en kleinere zoogdieren, Planten eters en roofdieren. Er zijn vogels en reptielen. Het is een uniek park in Europa, omdat het niet alleen een dierentuin is, maar er is ook een activiteiten park temidden van een mooi nagemaakte jungle. Er zijn indrukwekkende shows met roofvogels. Deze beziens-waardigheid is open tussen  10.00 en 17.30 uur.


Monkey Park

Het Apenpark is een reproductiecentrum voor primaten, maar we kunnen ook andere soorten tropische dieren zien. Het meest bijzondere van alles en wat het onderscheidt van andere dierentuinen, is dat we met ze kunnen omgaan.

Zo kunnen we in hetzelfde park voedsel kopen om aan primaten en maki's aan te bieden. Het is een gezellig park voor de hele familie.


Roque del Conde

El Roque del Conde stond vroeger bekend als La Fortaleza, Ahío, Roque de Ichasagua of Fortaleza de Hío. Het ligt iets meer dan 1000 meter boven zeeniveau en is de zuidelijke grens van het speciale natuurreservaat Barranco del Infierno.  Vanaf de uitkijktoren hebben we een spectaculair uitzicht over de hele omgeving: binnenland en kustlijn. Het is wellicht het grootste uitichtpunt van Tenerife.

Er komen steeds meer tips op de site.

Maar U kunt ons ook helpen met leuke "tips om te doen".

Met een paar regels tekst en 6 of meer door u zelf gemaakte foto´s maken wij uw tip compleet.