Lees de nieuwsbrief van juni met informatie over 65+ kortingen op Tenerife, bijzondere verkeersregels en informatie over verloren voorwerpen. Klik rechtsonderaan op elke pagina.

Arona, video, foto´s, weer en vakantie informatie?

Bekijk het weer, de kaart, een foto selectie, een video, bezienswaardigheden, vakantie tips en alle informatie over Arona en Tenerife.

Video van Arona.

Arona is één van de belangrijkste plaatsen op het eiland. Het stadje kan de drukst bezochtste stranden en toeristen dorpen tot haar gebied rekenen. Los Christianos, Pal-Mar, Playa de las Américas, Costa del Silencio en Las Galletas liggen allemaal in de gemeente Arona. Het eigenlijke Arona is maar klein en zoveel toeristen komen er niet. Toch is het meer dan een bezoek waard. Er zijn leuke terrasjes en  authentieke restaurants.

Foto selectie van Arona.


Lange mooie stranden.

Arona heeft meer dan 15 kilometer kust met mooie stranden. Aan die stranden liggen uitgebreide vakantie parken, talloze winkels en een zeer uitgebreide vareiteit aan restaurants en bars. Langs de hele kust heeft u uitgebreide mogelijkheden om te watersporten.

Los Cristianos heeft gedeeltelijk nog de sfeer van het vissersdorp dat het vroeger was. Een aantal authentieke straatjes getuigen daar nog van. De haven is de meest drukke haven van het hele gebied en de thuis haven van meerdere veerdiensten naar andere eilanden.

Rust.

De andere delen van de kust met plaatsen zoals Las Galettas en Costa de Silencio zijn rustiger en omringd door wat ruigere baaien. De rijkdom op de zeebodem is er ook groter zodat het voor duikers een ideale omgeving is. De lokale vissers vonden tussen die rotsen vroeger hun vis, week- en schaaldieren en nog steeds is het een gebied vol dierlijk leven onder het water oppervlak.

Het gebied Punta de la Rasca en het natuurgebied Malpais de la Rasca zijn rustpunten tussen het drukke leven aan de stranden. In de bergen en valleien in het binnenland kunt u gemoedelijke dorpjes en de omgeving verkennen.


U kunt ons helpen met wat tekst of uw zelfgemaakte foto´s.

Tekst of foto´s plaatsen. We willen alleen foto´s die door u of uw vrienden gemaakt zijn. En indien u toevallig in Arona bent zouden we het heel fijn vinden als u een paar foto´s voor deze site maakt. De meest optimale instelling op uw camera voor deze site is ongeveer 2.0 megapixel in de verhouding 4:3.                    En, liever alleen horizontale foto´s.