Bezienswaardigheden en wat is er te doen in Vilaflor?

Bekijk alle bezienswaardigheden en attracties in Vilaflor en lees wat er te doen of te bezoeken is als u op Tenerife met vakantie bent.

.


Iglesia de San Pedro Apóstol.

Iglesia de San Pedro Apóstol Vilaflor

Deze parochiekerk van San Pedro is gebouwd in een zuivere Canarisch religieuze stijl. De kerk bezit de belangrijke doopakte van Pedro de Betancourt, broeder Pedro, te zien is een kopie, het origineel wordt in het parochiearchief wordt bewaard. Er is een uit de 16e eeuw daterend albasten beeld van Sint-Pieter, meegebracht uit Catalonië door de familie Soler, beschermheren van de kerk. De afbeeldingen en altaarstukken die de kerk verder vullen, zijn van lokale ambachtslieden en geven een prachtig voorbeeld van Canarische volkskunst.

Adres: Plaza Doctor Pérez Cáceres, 6, 38613 Vilaflor, Santa Cruz de Tenerife


Casa de los Soler.

Casa de los Soler Vilaflor

Een mooi voorbeeld van canarische landhuis architectuur is het Casa de los Soler uit de 17e eeuw. Het heeft in de afgelopen eeuwen talloze renovaties en veranderingen ondergaan maar de basis opzet van een L-vorm, de gang met zijn portiek en stenen zuilen, de prachtige houten deur zijn relatief ongeschonden de tijd doorgekomen. Het heeft een binnenplaats met een tuin en kamers die dienden als accommodatie voor het gezin, bedienden en feestgangers.Het huis heeft ook nog een oude wijnpers.


Fiestas en Feestdagen bij Vilaflor.

Ook rondom bezienswaardige fiestas, romerias, markten en feestdagen is er veel te doen want in de buurt van Vilaflor zijn 5 lokale feestdagen, fiestas en  andere evenementen waar u altijd gratis naar toe kan gaan. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt.
Hou er rekening mee dat het op die dagen druk kan zijn en dat het parkeren bij die evenementen soms lastig kan zijn.


Voor meer bezienswaardigheden en informatie over wat er te doen is kunt u terecht bij het toeristische kantoor in Vilaflor.

Bureau voor toeristische informatie in Vilaflor:

  • Adres: Plaza. Obispo Pérez Cáceres, 1. 38613 Vilaflor
  • Routecode: 5957+P8  Locatie ↗
  • Telefoon 922 70 90 02
  • E-mail turismo@vilaflordechasna.es
  • Openingstijden Van ma. tot vr. 08.00-14.30 uur. juli en augustus, van ma. tot vr. 08.00-15.00. Gesloten in het weekeinde en op feestdagen.

Pagina: doen in Vilaflor

deteiding.nl