El Toscal - La Longuera , video, foto´s, weer en nuttige informatie?


El Toscal en La Longuera zijn met elkaar vergroeid en vormen zo één geheel. Het is een geliefd gebied voor overwinteraars en vaste bewoners die uit Noord Europa komen. Die aanwezigheid zorgt er voor dat er een relatief groot aantal winkels, cafes, bars en restaurants is in El Toscal en La Longuera.

Het ligt aan de kust en heeft een prachtige wandeling langs de zee.

Heel bekend zijn de residentiele wijken romantica 1 en 2, het gebied aan de straat Calle las Hiedras en de grote woonwijk tussen de Calle Las Rosas en het prachtig gelegen hotel en appartementen complex Playa de los Roques. In die wijk ligt ook het grote tenniscomplex Club Miramar.

Foto Romantica 1.


Fiestas en Feestdagen.

El Toscal en La Longuera kennen net zoals veel andere plaatsen op Tenerife een aantal lokale feesten, fiestas, romeria´s, markten en feria´s die natuurlijk allemaal gratis te bezoeken zijn. Bovendien zijn alle cafe´s, bars en restaurants in de buurt van het feest vaak open en is er extra horeca wat u veel onverwachte genoegens biedt. Als het om een romeria gaat, wordt er vaak wat te eten vanaf één van de door ossen getrokken boerenkarren afgeworpen maar het kan ook een processie zijn met beelden van heiligen of een verkoop tentoonstelling van plaatselijke kunstnijverheid gecombineerd met een markt die lokale producten toont.

In El Toscal en La Longuera of in de directe omgeving zijn 15 fiestas te vinden op de pagina over feestdagen bij El Toscal en La Longuera